Yaz boyunca ünlü sanatçılarla yaz konserleri düzenleyen Çorum Belediyesi, 3 gün sürecek Açık Hava Yaz Sinemaları’nın açılışını vizyona girdiği andan itibaren ses getiren “Suveydâ” filmiyle yaptı.

Yaz sıcaklarında serin havada, Kadeş Meydanına kurulan dev ekranda sinemamızın en güzel filmlerini izleme şansını elde eden Çorumlulara Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da eşlik etti.

Turhan Candan: “Tüm Çorum Halkını Davet Ediyoruz”

Kadeş Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte Suveydâ filmini izleyen Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Çorum Belediyesi yaz etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Yaz konserlerimize bir süre mola vererek sinema günlerini başlattık. Bu nostaljik, anılarımız arasında tatlı bir yer edinecek açık hava sineması etkinliğini 3 akşam peş peşe gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimize Yeşilçam filmlerinde gördükleri eski yaz sineması ortamını yaşatabilmek için patlamış mısır ve gazoz ikramında da bulunuyoruz. Bu güzel ortamı hep birlikte yaşamak için herkesi Kadeş Meydanı’na davet ediyoruz.” dedi.

Açık Hava Yaz Sinemaları etkinliğinde 25 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00’de Kesişme İyi Ki Varsın Eren, 26 Haziran Pazar akşamı 21.00’de Adanış Kutsal Kavga filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Vatandaştan Tam Not

Açık Hava Yaz Sinemaları etkinliğine katılan vatandaşlar da Çorum Belediyesi’nin kültür sanat faaliyetlerini beğendiklerini kaydetti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen konserlerin ardından sinema etkinliğine de katılan Çorumlular, özellikle pandemi döneminin ardından ortaya çıkan bu coşkulu ortamın hem esnaf hem de vatandaşın görmeyi özlediği bir manzara olduğunu kaydederek Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.