Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

ÇORUM’UN TARİHİ, KÜLTÜREL VE TURİZM DEĞERLERİ FOTOĞRAFLANDI

15 Nisan’da fotoğraf severlerin katıldığı kalaycı, bakırcı, saraç, leblebici gibi kaybolmaya yüz tutan el sanatları üretim yerleri başta olmak üzere, İlimizin Arasta, Velipaşa Hanı, Saat Kulesi gibi kültürel ve turistik mekanlarında fotoğraf çekimlerinin gerçekleştirildiği fotoğraf severlerle buluşma etkinliği düzenlendi.

GENÇ KAŞİFLER ÇORUM’U TANIYOR VE TANITIYOR

46. Turizm Haftası’nda; İl Müdürlüğümüz tarafından Çorum Belediyesi Prof.Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu ile yapılan Sosyal, Kültürel ve Bilimsel İş Birliği Protokolü çerçevesinde yürütülen “Genç Kaşifler Şehirlerini Tanıyor” projesi kapsamında, İlimiz Ulucami, Saat Kulesi, Arasta, Velipaşa Hanı ve Hıdırılık’ı tanıtmak için hazırlanan öğrenciler, 19 Nisan 2022 Salı günü bu mekanlarda Toki Şehit Mustafa Avcu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine anlattılar. Etkinliğin devamında Çoruminia ve Çorum Müzesi gezildi.

OSMANCIK VE SUNGURLU’DA “KENTİMİ TANIYORUM, KENDİMİ TANIYORUM” ETKİNLİĞİ

İl Müdürlüğümüz ile Çorum Özejder Sosyal Bilimler Lisesi işbirliği ile hazırlanan “Kentimi Tanıyorum, Kendimi Tanıyorum” etkinlikleri 20-21 Nisan tarihlerinde Osmancık ve Sungurlu ilçelerinde gerçekleştirildi. Bu iki ilçede Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ortaokul öğrencilerine kendi ilçelerini tanıtıcı sunumlar yaptı.

Bu kapsamda; İl Müdürlüğümüz Şube Müdürü Osman Yüztgenç, Özejder Sosyal Bilimler Müdürü Necmettin Ünal ve Müdür Yardımcısı Necla Uğraş’ın refakatinde, Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin katılımıyla ilk olarak Osmancık’a gezi düzenlendi. Gezide, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci ziyaret edildi. Daha sonra Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından Osmancık Meliha-Rıfat Göbel Ortaokulu öğrencilerine Osmancık ilçemizin tarihi ve kültürü anlatılarak ilçenin tanıtımı yapıldı. Programdan sonra da Koyunbaba Köprüsü, Koyunbaba Türbesi, Osmancık İmaret Camii ve Kızılırmak civarını kapsayan tarihi ve kültürel temalı ilçe gezisiyle program sonlandırıldı.

21 Nisan Perşembe günü ise Sungurlu ilçesine gezi düzenlendi. Gezide, Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Sepetçi ziyaret edildi. Ziyaret sonrasında Sungurlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda ortaokul öğrencilerine Sungurlu ilçemizi tanıtıcı sunum yapıldı. Daha sonra Boğazköy Müzesi, Hattuşa Örenyeri ve Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı gezisi yapıldı.

46. TURİZM HAFTASINDA ANASINIFI, İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE TURİZM BİLİNCİ AŞILANIYOR

20-21 Nisan tarihlerinde İlimiz TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlkokulu ve Ortaokulu ile Tanyeri İlkokulu ziyaret edildi. İl Müdürümüz Sümeyra Bektaş ve İl Müdür Yardımcısı Osman Keser ile Müdürlüğümüz turizm ekibi tarafından anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine tanıtım programı ile Hititler, Çorum’un tarihi ve kültürü ile turizmine ait diğer unsurlar anlatıldı. “Çorum Sizi Kusursuz Bir Senfoniye Davet Ediyor” Tanıtım Filmi izletildi, Çorum’un tarihi ve kültürel birikimini yansıtan çivi yazılı tablet, günlük hayatta kullanılan eşyalar gibi imitasyon eserler çocuklara görsel, işitsel ve dokunsal olarak tanıtıldı. Etkinlikte öğrencilere ilimizi tanıtıcı materyaller hediye edildi. 46. Turizm Haftası nedeniyle, İl Müdürlüğümüzce paydaşlarımızla gerçekleştirilen tanıtıcı okul etkinliklerine İlimiz merkezinde ve diğer ilçelerimizde ilerleyen zamanlarda da devam edilecek olup emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”