Program, İbrikdar K. Kursu öğrencilerinin Bayrak Gosterisi eşliğinde saygı duruşu ve istiklal Marşı okunması ile başladı. Mehmet Akif Ersoy Anaokulu 4-6 yaş K. Kursu öğrencilerinden Aybüke ve Yaren'in Kur'an tilaveti Kur'an Kurslarının tanıtım sinevizyonu izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Dr. Eyup Aydın, tüm emeği ve katkısı bulunan başta hayırseverler olmak üzere, Müftülük personeline, öğretmenlere ve Osmancık halkına teşekkür etti. Müftülük olarak 4G6 yaş gurubu Kuran Kurslarını çoğaltma ın mutluluğunu ifade ederek sahneyi minik öğrencilere teslim etti.

Devamında, İbrikdar K. Kursu öğrencilerinden Selamlaşma Duası, Mehmet Akif Ersoy Anaokulu 4-6 K. Kursu öğrencilerinin 'Rabbim Sana Çok Şükür' ilahisi, 15 Temmuz Şehitleri K. Kursu öğrencilerinden ayet ve hadislerden dualar, 15 Temmuz Şehitleri K. Kursu öğrencilerinden Peygamberlerle ilgili tanıtım, Merkez K.Kursu öğrencilerinin Semazen gösterisi, 15 Temmuz Şehitleri K. Kursundan Eyüp Şahin'in 'Bayrak' şiiri, İbrikdar K. Kursu öğrencilerinin işaret dili ile yapacaklatı 'Yemekten Önce Bismillah' ilahisi, Manevi büyüklerimizin tanıtımı, Aksa Cami K. Kursu öğrencilerinden 'Allah'ı Seviyorum' ilahisi, Merkez Kur'an Kursu öğrencilerinden tavaf sunumu ve hadisler, Meliha Rifat Göbel Anaokulu 4-6 yaş K. Kursu öğrencilerinden 'Bir Gül Aldın Elime' ilahisi, 15 Temmuz Şehitleri K. Kursu öğrencilerinden, 'Saygı' ilahisi ve tüm 4-6 yaş K. Kursu öğrencilerinin katılımıyla 'İyilik' ilahisi okunarak yıl sonu için hazırlanan program son buldu.

Programa, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Savcısı İsmet Turgut Gülşen, Osmancık Emniyet Müdür Vekili Burak Gülcan, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, İlçe Müftüsü Dr. Eyup Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, hayırseverler, daire müdürleri, Müftülük personelleri ile çok sayıda veli ve davetliler katıldı.

(Selma Çetindere)