MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak’ın iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Millet İttifakını “zillet ittifakı” olarak tanımlaması ve Millet İttifakını oluşturan partiler hakkında çirkin sözler sarfetmesi, ittifaka destek veren partilerin temsilcilerini kızdırdı.
Kaparıçak’ın konuşması sırasında yemeğe davetli olarak katılan CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, Saadet Partisi İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Hamit Akman, masadan kalkarak ortamı terk etti.
3 siyasi partinin ilçe başkanı yaptıkları ortak açıklamada; MHP İl Başkanı Agah Karapıçak’a tepki göstererek, kendilerinin hem yemeğe davet edilip, hem de çirkin sözlerle eleştirilmesinin yakışık almadığını vurguladı.
Sadık Eker, Halil İbrahim İnoğlu ve Hamit Akman, basın açıklaması yaparak, “Bizler Osmancık Belediyesi’nin daveti üzerine gittiğimiz bu iftar yemeğinde ne belediyemize, ne dostluğa ne de kardeşliğe yakışmayan çirkin bir parti siyaseti ile karşı karşıya kaldık. Belediyemizin, Ramazan ayının ve iftarın bu çirkin siyasete alet edilmesi bizleri son derece üzmüştür” dedi.
Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
“Osmancık Belediyesi’nce kardeşlik ve beraberlik adına düzenlenen iftar yemeğinde, kürsüye davet edilen MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, partilerimiz için çok çirkin ve ahlaksız sözler sarf etmiş ve tam anlamıyla kendi karakterini yansıtmıştır. Sözlerini aynen kendisine iade ediyoruz. Kötü söz sahibine yakışmıştır. Hangi ahlak yapısı, misafir olarak davet ettiği insanlara bu şekilde hakaret etmeyi kendisine yakıştırır. Bu mübarek günde, ne Müslümanlık ne de Türk misafirperverliği ile bağdaşmayan bu davranışı Osmancıklı hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz. 
Bizler Osmancık Belediyesi’nin daveti üzerine gittiğimiz bu iftar yemeğinde ne belediyemize, ne dostluğa ne de kardeşliğe yakışmayan çirkin bir parti siyaseti ile karşı karşıya kaldık. Belediyemizin, Ramazan ayının ve iftarın bu çirkin siyasete alet edilmesi bizleri son derece üzmüştür.”