Dodurga Kaymakalığı tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özüdoğru tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Daha sonra Ulu Önder Atatürk ve milli mücadelede hayatlarını kaybedenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Mustafa Kemal İlkokulu bahçesinde devam edildi.

Kutlama programına, Kaymakam Göktuğ Kaan Ayaz, Belediye Başkanı Mustafa Aydın, ilçe protokolünün diğer üyeleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama programı, Okul Müdürü Eren Köylü’ nün konuşması ile devam etti. Program şiirlerin okunması, ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi, halk oyunları gösterisi, solo türkü okunması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin, verilmesiyle sona erdi. Programdan sonra Çorum Gençlik Merkezinin hazırladığı eğlence kutlama programı sona erdi.