Kutlama Töreni Kadeş Barış Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek yaptı.

Abdullah Kodek konuşmasında, "Cennet ülkemizin aydınlık sabahlarına kavuşmanın gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan Türkiye ve tüm dünya çocukları için bir sevinç, coşku, dayanışma ve paylaşma günüdür. 23 Nisan Çocuk Bayramı olmanın yanı sıra Milli hafızamızda özenle saklanan hakimiyetin millete ait olduğunun bir göstergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Kodek, “Milletimizin sarsılmaz iradesi, inancından aldığı güçle sonsuza dek dimdik ayakta kalacaktır. Çocuklarımızın kalbinde büyük anlamlar kazanan birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, hoşgörümüz tüm dünya çocuklarına ulaşacak. Milli değerlerimizin mirasçısı geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar tarihimizin her dönemi başarı hikayeleri ve kahramanlıklarla doludur. Bu şanlı tarih bu gün nerden geldiğimizi, nerede olduğumuzu ve nereye gittiğimizi ve kim olduğumuzu gösteren pusuladır. Tarihten habersiz nesiller istikametini kaybederler. Bunun için tarihimizi iyi öğrenmeliyiz Sizler sahip olduğunuz donanım ve değerlerle kendinizi, ailenizi, ülkemizi ve insanlığı yücelteceksiniz” açıklamalarında bulundu.

Törene, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Personel Albay Mehmet Emin Altan, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Murat Çağrı Erdinç, Tamer Orhan, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Agah Karapıçak, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Galip Deniz, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Çorum Baro Başkanı Turan Kalıpçı, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören miniklerin sunduğu halk oyunları gösterisi ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül sunumuyla sona erdi.