Kadeş Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen sergi açılışına Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahhattin Dülger, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Özdemir, Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın ile çok sayıda kursiyer ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, 2021-2022 yıllarında 35 kursiyere kurs verdiklerini ve bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

200 Yıllık Kumaşlar Görücüye Çıktı

Yüzde yüz saf koza ipeğinden üretilen kumaşlara da unutulmaya yüz tutmuş tekniklerle işlemeler yaptıklarını ifade eden El Sanatları Öğretmeni Fatma Öznur Öğreten, yaklaşık 200 yıllık bir kumaşı da işleyerek sergiledi. Bir kursiyerinin sandığından çıkan kumaşa yeniden hayat verdiklerini kaydeden Öğreten, “Osmancık Halk Eğitim Merkezi olarak kursiyerlerimizden bir tanesinin sandığından çıkan bir kumaş. Kozası bile kendisi tarafından yetiştirilerek yapılmış saf ipek bir kumaş üzerinde çalışıldı. Hesap işi tekniği çalıştık çünkü bu teknikte unutulmaya yüz tutmuş Türk nakışları arasında olduğu için bu tekniği tercih ettik. Şu anda bu kumaşlar Osmancık’ta dokunmuyor ama ellerinde olan insanlar var. Yıllar önce dokunmuş kumaşlar ve bu kumaşları işleyenlerle çalışmalarımız da olacak.” dedi.