Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ali Can Doğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
‘19 Mayıs 1919’da tarihe gömülmek istenen bir millet, Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile küllerinden tekrar doğmuş; başlattığı Kurtuluş Savaşı ile vatan, millet ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.
19 Mayıs 1919, Türk Milletinin yeniden doğuşunun günüdür. Samsun’da düşmana karşı açılan bayrak, yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır. Türk milleti kaderini hep kendi elleriyle yazmıştır. Milletimizin, dünyanın en büyük gücü olması yolundaki en önemli gücümüz gençlerimizdir.
19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin bir göstergesidir.
Geleceğimiz olan ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin her karışı ecdat kanlarıyla sulanmış bu vatanın bizlere emanet olduğunun bilinciyle, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağına yürekten inanıyorum.
Bu düşüncelerle milletimizin, özellikle gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna tereddüt etmeden kanlarını, canlarını feda eden tüm kahramanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle yad ediyorum.’