Atatürk Anıtı’na çelek sunumunun ardından Kadeş Barış Meydanı’nda tören yapıldı.

Kadeş Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Personel Albay Mehmet Emin Altan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Murat Çağrı Erdinç, Tamer Orhan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Agah Karapıçak, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Müftüsü Muharrem Biçer, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur” dedi.

Gençlere seslenen Cemal Çağlar,

“Sevgili Gençler,

Sıkıntı ve yokluk içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti size emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. Bu gün vazgeçilmez güç kaynağı olan milli iradenin yaşatılması için hepimize özellikle Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgili Gençler büyük mücadelelerle savunulan ve şehitlerimizden, gazilerimizden bizlere emanet olan bu vatana sadakatle sahip çıkacağız ve çıkıyoruz. Ülkemizi sevmenin kuru bir sözden fazlası olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunun için çalışacağız üreteceğiz, ülkemizin küresel bir güç, lider ülke ideali doğrultusuna hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Büyük Türk Milletinin tarihi ve kutlu yürüyüşünde aydınlık yüzlü gençlerimizde daima omuz omuza olacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarımızdan devraldığımız milli mücadele ruhunu bu gün geçlerimiz bilimde teknolojide sanatta ve sporda yaşatmaya devam ediyorlar. Gençlerimiz uluslararası alanda gösterdikleri başarı ile ay yıldızlı bayrağımızı şerefle dalgalandırıyorlar. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tören, tekvando, jimnastik gösterileri, Çorum Belediyesi Mehter Takımı tarafından yapılan gösteri ve Çorum Belediye Bandosu’nun şarkılarıyla sona erdi.Tören sonunda spor müsabakalarında derece giren öğrencilere ödülleri verildi.