Kaymakamlık tarafından yapılan program 14.07.2022 tarihinde tüm resmi kurumların bayrakla donatılması ile başladı. Belediye tarafından cadde ve sokaklar bayraklarla süslendi. 15 Temmuz 2022 Cuma günü saat 10:00’da protokol tarafından şehitlikler ziyaret edilecek. 11:45 de Kargı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Mihrihatun Camii bahçesine fidan dikilecek. 12:15’de Müftülük tarafından Mihrihatun Camii’nde şehitler için mevlid okutulacak.
Akşam saat 20:30’da Kaymakamlık önünden saat kulesine kadar Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak. Saat Kulesi meydanında düzenlenecek programda, Sela, kuranı kerim tilaveti, protokol konuşmaları, sinevizyon gösterisi, mehter gösterisi, ilahi ve şiir dinletisi yapılacak. Program sabah ezanı öncesi sela okunmasıyla son bulacak.
Kargı Kaymakamlığı tarafından Kaymakam Abdulhamid Uyar imzasıyla yayınlanan ‘’15 Temmuz Demokrasi ve  Milli Birlik Anma Günü Etkinlikleri Programı’’ konulu resmi yazıda tüm kamu kurum ve kuruluşların görevlerini yerlerine getirmesi ve anma etkinliklerine kurum amirleri başta olmak üzere azami katılım sağlanması yönünde hassasiyet gösterilmesi talimatı verildi.

(Turan Ozan Acar)