15 Temmuz Cuma günü saat 10.00'da Şehitlik ziyareti ile başlayan etkinlikler çerçevesinde aynı gün saat 11.30'da cuma namazından önce Beylerçelebi Camii de Mevlid-i Şerif okutuldu. Öğle namazı sonrasında ise Beylerçelebi Camii bahçesinde resim sergisi açılışı, saat 20.00'da ise 15 Temmuz Demokrasi meydanında etkinlikler gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliklerde açılış konuşmalarının ardından 15 Temmuz şehitleri için dualar okundu.

15 Temmuz temalı video gösterisi ve şiirlerin okunduğu programda çeşitli dallarda düzenlenen müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Buradaki anma programına AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, "15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin büyük bir destanla bastırılmasının 6. yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile 15 Temmuz Şehitlerimizi saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ise 15 Temmuz’un unutulmaması unutturulmaması gerektiğini dile getirerek, bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehitleri saygı, rahmet ve özlemle andıklarının altını çizdi.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ise "15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz; Türk Milletinin bir olduğunu tüm dünyaya ispatladığı günün adıdır. 15 Temmuz; var oluşun simgesidir. 15 Temmuz; bağımsızlığın nişanıdır. 15 Temmuz; diriliştir. 15 Temmuz; bayraktır. 15 Temmuz; vatandır. 15 Temmuz; destandır. Bu vesileyle ezanlar susmasın, bayraklar inmesin. Cenab-ı Allah hainlere fırsat vermesin.  Kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene" dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı saat 00:13 'te okunan ilk sela ile saat 04:00'de okunan selaya kadar tutulan ''demokrasi nöbeti'' ile devam etti.

(Selma Çetindere)