Çorum Belediye Meclisi olağan üstü toplandı. Toplantıda Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a, İller Bankasından 15 milyon lira kredi kullanımı ve ipotek için sözleşme yetkisi verdi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 15 milyon liralık kredinin, inşaatı devam eden Belediye Hizmet binasının tamamlanması için kullanacaklarını açıkladı.

15 milyon liralık kredi kullanımına CHP grubu karşı çıktı. CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, Sayıştay’ın raporunu hatırlatarak, daha önceden de belediyenin borçlanma limitini aştığı dile getirdi.

Yılmaz belediye hizmet binasını yapan müteahhit firmayı da eleştirdi. İnşaatın söz verilen sürede bitilmediğini, firmanın Çorum’da birçok insanı mağdur ettiğini ve konkordato ilan ettiğini öne sürerek, inşaatın kalan kısmının yapımına bu firma ile devam edilip edilmeyeceğini sordu.

Belediye başkanı Halil İbrahim Aşgın da açıklamasında Çorum’un hakkını korumak için o binayı bitirmek zorunda olduklarını dile getirerek “Belediyenin borçları var ama iller bankasından kredi alabilmemiz  Çorum adına bir kazanımdır” dedi. Belediye Hizmet binası inşaatına aynı firma ile devam edeceklerini de dile getiren Aşgın, “Bu ihaleyi iptal edersek kalan kısmı 15 milyon lira ile bitirme şansımız yok” dedi.

Belediye Başkanına 15 milyon liralık kredi kullanmak için yetki verilmesi konusu Ak Parti grubunu oyları ile kabul edildi.