Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akif Coşkun, T.C. Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirilen “10. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi”ne katıldı.

Kongrede konuşan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akif Coşkun, Uluslararası muhasebe ve finans araştırmaları kongresi, muhasebe finans alanında akademik, sosyal, ekonomik ve mesleki işbirliğini hedefleyen teorik ve uygulamaya dönük konuları bilimsel bir kongre ortamında tartıştığı uluslararası bir organizasyondur. Yurt içinden ve dışından alanında duayen muhasebe ve finans alanında tanınmış akademisyenlerin ve ilgili kamu otoritelerinin üst düzey katılımlarının olduğu iktisadi kalkınma  açısından kritik öneme sahip muhasebe ve finans alanındaki araştırmaların sunularak tartışılacağı Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’nin onuncusu Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Çorum’da düzenlenmektedir” dedi.

Bakan Şimşek'ten 'dış kaynak gelmiyor' iddialarına yanıt Bakan Şimşek'ten 'dış kaynak gelmiyor' iddialarına yanıt

Coşkun, “Bugün burada, muhasebe ve finans araştırmalarının işletmelerin, sanayinin, makine ve imalat teknolojilerinin bir şehrin gelişimine sağlayabileceği önemli katkılarını ele almak üzere toplandık. Teorik çalışmaların pratikte uygulama imkanı bulması firmaların, sanayinin ve şehrin gelişmesinde önemli fırsatlar sunmaktadır.

Günümüz dünyasında, sanayi işletmelerinin verimliliğini artırmak, ürün kalitesini iyileştirmek ve maliyetlerini düşürmek için muhasebe ve finans alanından destek aldığı bilinmektedir. Teorik çalışmaların uygulamaya dönmesi bu açıdan son derece önemlidir. Bugün 10. cusuna katıldığımız Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’nin hem akademisyenler, hem de sanayicilerin faydalanabilmesi için önemli konulara değineceğini düşünüyorum. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulumuz adına, kongrenin başarılı geçmesini, misafir olarak gelen değerli katılımcılara hoş bir anı bırakmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.