Çorum’un Kargı İlçesi’nde bulunan Aksu Tabiat Parkı, büyüleyici bir güzelliğe sahip.
Çorum Valiliği, Aksu Tabiat Parkı’nı tanıtarak, doğaseverleri bu bölgeye davet etti.

Astsubay Oğuzhan Tombuloğlu hayatını kaybetti Astsubay Oğuzhan Tombuloğlu hayatını kaybetti

Valilik’ten yapılan açıklamada; “Saha ve çevresinde; Kızılgeyik, karaca, boz ayı, vaşak, tilki, yaban tavşanı, yaban domuzu, kirpi, köstebek, gelincik, porsuk, kurt, sincap, ağaç sansarı, kızıl orman faresi, küçük orman faresi, yediuyur vb. memeliler bulunmaktadır.

Alanda doğa yürüyüşü, kuş gözlemi, fotoğrafçılık gibi faaliyetleri yapmak mümkündür” ifadesine yer verildi.

Tanıtım yazısında şu bilgiler yer alıyor:
“Aksu Tabiat Parkı, Kargı ilçemiz sınırları içerisinde 68 hektar büyüklüğünde bir alana ve 1450 m rakıma sahiptir.

I M G 20240412 W A00132021 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Tabiat Parkının Çorum il merkezine uzaklığı 134 km, Kargı İlçe Merkezine uzaklığı 23 km olup İstanbul-Sinop karayolu ile alana ulaşım sağlanmaktadır. 

Tabiat Parkının tamamı orman niteliği göstermektedir. Alan tabii olarak yetişmiş olan karaçam, sarıçam, kayın ve göknar ormanlarının birlikte karışım oluşturduğu ender yerlerdendir. Alan içerisinde bulunan Aksu Göleti alana peyzaj açısından önemli bir değer katmaktadır. 

I M G 20240412 W A0014Saha ve çevresinde; Kızılgeyik, karaca, boz ayı, vaşak, tilki, yaban tavşanı, yaban domuzu, kirpi, köstebek, gelincik, porsuk, kurt, sincap, ağaç sansarı, kızıl orman faresi, küçük orman faresi, yediuyur vb. memeliler bulunmaktadır. Alanda doğa yürüyüşü, kuş gözlemi, fotoğrafçılık gibi faaliyetleri yapmak mümkündür.”