Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Kiyoshi Araki tarafından Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas onuruna dün bir öğle yemeği düzenlendi. Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas’a, TBMM Japonya Dostluk Grubu Başkanı İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, Japon Dostluk Grubu Üyeleri Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Emin Önen, Niğde Milletvekili Alparslan Kavlaklıoğlu, Sivas Milletvekili Nur Suna Memecan eşlik etti.
Yemekte Japonya Dışişleri Bakanı Takeaki Matsumoto ve Japonya Türkiye Büyükelçiliği Elçi-Müsteşar Jun Yoshida da hazır bulundu.
Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Japon Büyükelçisi Kiyoshi Araki tarafından onuruna verilen yemekten dolayı teşekkür etti.
“Türkler ve Japonlar birbirlerini seviyorlar”  diyen Kafkas, Türkiye'de “Japonya Yılı” vesilesiyle iki ülke arasındaki dostluk ilişkisinin anlam ve önemine daha da dikkat çekildiğini dile getirdi. Kafkas, “Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin başlangıç noktası olmuştur. Ben de bundan böyle iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi. Kafkas daha sonra TBMM Japonya Dostluk Grubu Başkanı İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz ve Japon Dostluk Grubu Üyeleri ile Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Kiyoshi Araki, Japonya Türkiye Büyükelçiliği Elçi-Müsteşar Jun Yoshida ve Japonya Dışişleri Bakanı Takeaki Matsumoto’yu tanıştırdı. 
Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Kiyoshi Araki ise, “Sayın Kaflas’la birlikte çalışmaktan onur duyduk. Her iki ülke arasında güzel ilişkiler olduğunu ifade ederek, birlikte güzel işler yaptık. 
Geçtiğimiz senenin “Japonya Yılı” olarak kutlanmasının da etkisi olsa gerek, Japonya'dan Türkiye'ye seyahat eden yolcu sayısı bir önceki seneye göre %32 artarak yaklaşık 195.000 kişiye ulaşmıştır. Japon şirketlerinin de Türkiye'ye olan ilgisi her geçen gün artmaktadır. Geçmişte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün inşası ve hâlihazırda yürütülmekte olan Marmaray Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Projesi inşasını takiben yeni büyük projelerde de Japon firmalarının katılım ihtimali bulunmaktadır. “Japonya Yılı” çerçevesinde ağırlıklı olarak Japon kültürü tanıtılmıştır. Ancak bundan sonra turizm ve ticaret alanlarında da somut adımların atılarak iki ülke arasındaki ilişkinin gelişmesini temenni ediyorum. Son günlerde, Türkiye'nin dış ilişkilerinde ve ekonomisinde büyük bir canlanma olmuş, Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline gelmiş ve yükselen bir ülke olarak son derece güçlü bir konuma ulaşmıştır” dedi.