Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında önceki gün bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şepit olan 13 askerle ilgili açıklama yapan TEMAD İl Başkanı Işık Eyvaz, “13 askerimiz şehit olmuş, 7 askerimiz ise yaralanmıştır. Daha önce de 27 Haziran’da 1 Astsubay, 2 Temmuz 2011 tarihinde 1 Astsubay, 5 Temmuz 2011 tarihinde 2 Uzman Çavuş, 8 Temmuz 2011 tarihinde 1 Uzman Onbaşı olmak üzere son 18 günde toplam 18 askerimiz şehit olmuş, 7 askerimiz yaralanmıştır. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı bir siyasi partinin sözde demokratik talepleri bitmemekte, verilen demokratik haklara rağmen taviz üstüne taviz istemektedir. 13 şehidimizin olduğu gün bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı aynı gün Demokratik Özerklik ilan etmekte, buna cesaret edebilmektedir. Demokratik özerklik ilan ettikleri yer ve günde bu menfur saldırının yapılması çok manidardır” dedi.
Eyvaz, açıklamasında şunları söyledi: “Bölücü terör örgütünün sözde lideri bulunduğu İmralı’dan örgütü rahatça yönetebilmekte, talimat verebilmekte ve Devletimize karşı tehdit dolu sözler sarf edebilmektedir.  Terör örgütü elebaşının avukatları sözcülüğünü yapmakta ve örgütle irtibatını sağlamaktadırlar. Terörle Devletin tüm unsurları ile ve topyekûn milletçe bir bütün olarak yılmadan mücadele edilmelidir. Bölgede görev yapan tüm asker ve polislerimiz yüce Türk Milletinin yanlarında olduğunu bilmelidirler. 
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Çorum Şubesi olarak yapılan tüm bu menfur saldırıları nefretle kınıyor, Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı yaralılarımıza Allahtan acil şifalar diliyoruz.”