Gençlik Merkezinin bu haftaki konuğu Mehmet Tatlısu ve Hüseyin Şahin oldu.

Çorum Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin koordinesinde sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında "Gençlik Merkezlerinde Kitap Okuma Halkaları" başlığı altında "Tematik Okuma Halkaları Mesnevi Okumaları" yapılmaya başlandı.

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Şenödeyici'nin okutmanlığında gerçekleşen "Mesnevi Okumaları" gençler tarafından büyük ilgi gördü.

Her hafta Cumartesi günü saat 14:00-16:00 arası Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Has Odasın da gerçekleşen "Mesnevi Okumaları"na bu hafta 40 yılını eğitime, edebiyata adamış Dokuz Eylül Üniversite ve Celal Bayar Üniversitelerinde uzun yıllar görev yapmış hocaların hocası emekli öğretim üyesi Mehmet Tatlısu ve Hayrettin Karaman Kredi ve Yurtlar Müdürü Hüseyin Şahin misafir oldular.

Başta Mevlana olmak üzere; Yunus Emre, Baki, Mehmet Akif, Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Arif Nihat Asya ve Abdurrahim Karakoç üzerine uzun uzun konuşan ve gençlere öğüt veren Tatlısu, Yunus Emre'nin bir şiiri ile konuşmasını bitirdi.

KYK' da kalan üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtlayan ve katılımcılara Kredi ve Yurtlar Kurumu hakkında bilgi veren Hüseyin Şahin ise, gençlerin yurtlarda odalarına kapanıp internetin esiri olmamalarını, bunun aksine; "kapımızı çalan bizlerden program isteyen, sorular soran, araştıran, Mehmet Akif kimdir, Sezai Karakoç kimdir bunları bilen kısaca kendisini ve ülkesini geliştirmek adına gayret gösteren birey olmalarını" istediklerini, bunlar için ellerinden gelen imkânın da gençler için sunulabileceğini söyledi.

Programların sosyal devlet anlayışı ile ücretsiz sunulduğu bilgisini veren yetkililer Gençlik Merkezi faaliyetlerinden yararlanmak isteyen gençleri Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezine davet ettiklerini bildirdiler.