AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ayni ve nakdi yardım kalemleriyle muhtaç ailelerin gereksinimlerini kanuni şartlar çerçevesinde gidermeye çalıştığını bildirdi.

Muhtaç vatandaşlara; ihtiyaçları doğrultusunda nakit yardım, kömür yardımı, aşevi yardımı, giyim yardımı, sağlık ve medikal malzeme desteği, afet yardımı, öğrenci eğitim desteği, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, öksüz ve yetim, asker aylığı gibi yardım türleriyle kimsesizlerin kimsesi olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ceylan, 2018 yılı içinde SYDV aracılığıyla 34 milyon lira nakit yardım, 19 milyon lira ayni yardım olmak üzere toplam 53 milyon lira yardım (Yaşlı ve engelli aylığı alanlar hariç) yapıldığını açıkladı.

Ceylan, açıklamasında, “Ülkemizde yoksullukla mücadele öncelikli kuruluşlardan olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının önümüzdeki dönem içerisinde sosyal riski yüksek gruplara yönelik olarak yapılan nakdi ve ayni yardımlar iyileştirilerek devam edecektir” dedi.

Ceylan’ın verdiği bilgiye göre, vakıf öz kaynaklarıyla 2002-2018 yılları arasında toplam 89 bin kişiye 291 milyon lira katkıda bulunulurken, engelli, engelli yakını, yaşlı, öksüz-yetim, eşi vefat etmiş, asker ailesi ve şartlı nakit transferlerle 95 bin kişiye 709 milyon lira yardım yapıldı. Vakıf 16 yılda özkaynaklı ve düzenli olmak üzere 1 milyar lira katkıda bulundu.