Çorum’da faaliyet gösteren ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Türkiye Seramik Federasyonu tarafından organize edilen Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA) açıldı.

ECE Holding bünyesinde bulunan ISVEA, fuarda açtığı stantla herkesin ilgi odağı oldu.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF ) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, TİMDER Başkanı Aydın Eşer, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur, Polat Holding Başkanı İbrahim Polat, Kütahya Grubu Başkanı Erkan Güral, CNR Holding Başkanı Ceyda Erem ile seramik sektörünün önde gelen yöneticileri katıldı.

İhracata katkı oranı en yüksek sektör olan seramikle ilgili ekonomistler tarafından hazırlanan Türkiye İhracat Katkı Endeksi’nin 2017 yılı son çeyrek verilerini de açıklayan Çenesiz, buna göre sektörün Türk ekonomisine sağladığı katma değer ile yine ipi en önde göğüslediğini bildirdi.

Seramik sektörü %22 katkı oranı ile Türkiye İhracat katkı endeksinde en yüksek katkıyı sağlayan sektör oldu.

Fuar açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin çıkışının yüksek katma değerli ürün ihracatı ile mümkün olduğunu dile getirerek, seramik sektörünün de üretiminin yüzde 50’sinden fazlasını ihraç ettiğini, dünya ile rekabet için AR-GE ve inovasyonun şart olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek ile diğer yetkililer daha sonra stantları gezerek bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek ve beraberindeki heyet gezi sırasında ISVEA standına gelerek ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’den ürünler hakkında bilgiler aldı.