Kısa adı TEMAD olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Çorum Şubesi yöneticileri, gazetemiz Yayla Haber’i ziyaret etti.
TEMAD Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Karabıyık, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Kaba, Abdülkadir Büyük, Fikret Ak, Atilla Özdemir, İsmet Sarıtekin, Niyazi Topçam ve İsmail Halıcı, Yayla Haber’i ziyaret ederek gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Hacı Odabaş ile bir süre sohbet etti. 

BUGÜN DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ
Dünyada ilk defa TEMAD tarafından Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 17 Ekim Astsubaylar Günü ve özlük hakları konusunda verilen sözlerin bu yıl TBMM’de kanunlaşması 
için 17- 18–19–20 Ekim günlerinde Ankara’da Türkiye’nin her ilinden gelecek olan binlerce astsubay- eş ve çocuklarının da katılacağı büyük bir organizasyon ile kutlanacak. 
TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Çorum Şubesi Başkanı Ertan Karabıyık, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nün Ankara’da geniş çaplı etkinliklerle kutlanacağını bildirdi. 
Ertan Karabıyık’ın verdiği bilgiye göre; kuruluşundan bugüne Türk Silah Kuvvetleri (TSK)’nin omurgasını oluşturan astsubayların meslekte ve emeklilikte daha huzurlu yaşam sürmeleri maksadıyla koşullarının iyileştirilmesi için  çalışmalar yürüten ve gerek üstlenmiş olduğu sosyal sorumluluk projeleri, gerçekleştirdiği  Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda sürekli gelişim sağlayıp büyüyen yapısıyla halen Türkiye’nin en büyük ailesi konumunda faaliyetlerine devam eden Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) , bu yıl tarihinde ilk kez 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü uluslarası boyutta kutlama kararı aldı. ’Birlikte Türkiye’yiz ‘ sloganı ile adeta bir festival havasında kutlanacak etkinlikte dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden meslektaşları  ve Türk halkı ile bir araya gelme hedefleyen TEMAD, bu özel günde gerçekleştirilecek farklı ve beraberlik mesajı veren programlarla hem moral vermeyi, hem de tüm kesimleri bu etkinlikte buluşturmayı amaçlıyor.TEMAD, 17–20 Ekim Dünya Astsubaylar Günü etkinliklerinde kendilerini yalnız bırakmayacağını düşündüğü, katkı  ve katılımlarıyla destek verecek olan özel ve tüzel kurum, kuruluşlar ile meslektaşlarına ve Türk halkına şimdiden teşekkür ediyor.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yönetim Kurulu’nun 19 Mart 2012 tarihinde yaptığı toplantıda, bundan sonra 17 Ekim tarihinin ‘Dünya Astsubaylar Günü olarak kutlanması kararı alınmıştı. TEMAD’ın kuruluş günü olan 17 Ekim tarihi, TEMAD Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Binici’nin 10 Eylül 2009 terinde başlatmış olduğu kampanya sonucu Wikipedi Özgür Ansiklopedi’de de ‘Dünya Astsubaylar Günü ‘ olarak yer aldı.TEMAD 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kutlama hazırlık çalışmalarını da tamamladı. Bu çerçevede örneğin söz konusu çalışmaların; astsubaylara ve kamuoyuna daha etkin ve yaygın bir şekilde duyurulmasını sağlamak amacı ile ‘Dünya Astsubaylar Günü’ adıyla bir Facebook Grubu oluşturuldu. TEMAD tarafından hazırlanan etkinlikler Anıtkabir resmi ziyareti ile başlayacak. Etkinlikler kapsamında; Dünya Astsubaylar Günü Paneli, müzik ve folklor gösterileri, sportif etkinlikler ile sergilerin de dahil olduğu sanatsal etkinlikler, açık hava etkinlikleri, piknik, yürüyüş ve kapanış konseri planlanıyor.
2847 ve  2908 Sayılı Dernekler Kanunu hükümlerine uygun olarak  17 Ekim 1984 tarihinde  kurulan TEMAD, kurulduğu günden bugüne kadar hızla büyüyerek bugün yurt genelinde 89 şubeye ve 50.000 ‘in üzerinde aktif üyeye sahip.97.000 çalışanı ve 127.000 civarında emeklisi olan bir meslek grubunun tek temsilci kuruluşu haline gelmiştir. Derneğin amaçları arasında; üyelerini sosyal ve kültürel etkinliklerle bir araya getirerek  iletişimlerini sağlamak, kamu yararına çalışan benzer kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak, kendi meslektaşlarının sorunlarına ilişkin çözüm önerileri getirmek, sosyal sorumluluk içerikli projeler geliştirmek ve toplumsal faydayı ön planda tutmak yer almaktadır.