Avrupa Birliği (AB) tarafından Çorum Belediyesi’nin de katkılarıyla Çorum’da kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında “Otomobilsiz Kent Günü” etkinliği düzenlendi.

AB Parlamentosu tarafından halk sağlığını ve yaşam kalitesini iyileştirmek, sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla 2002 yılından bugüne 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinliklerine bu yıl Çorum ev sahipliği yaptı. Etkinlikler kapsamında bugün “Otomobilsiz Kent Günü” etkinliği gerçekleştirildi. 

Şehrin en işlek caddelerinden birisi olan Gazi Caddesi’nin bir kısmı trafiğe kapatılırken, Hürriyet Meydanı’nda katılımcılar badminton ve satranç oynama imkanı buldu.

Etkinlikte ilk olarak Hürriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Ardından Hürriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Burada Çorum Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi katılımcıların beğenisini topladı.

Daha sonra Belediye Başkanı Zeki Gül, bir konuşma yaptı. Kutlama programı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden bahseden Gül, “Program kapsamında belediyemizce 16 Eylül’de klimalı duraklarda okuma etkinliği, 17 Eylül’de çocuklarla birlikteyiz, 18 Eylül’de engel olma destek ol, 19 Eylül’de bisikletli çocuklar, 20 Eylül ve 21 Eylül’de toplu taşıma araçlarının çevreye verdiği zarar konulu eğitim programı verildi. 22 Eylül, yani bugün de otomobilsiz kent günü programları ile Hareketlilik Haftası etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Temennimiz sadece bugün değil, her gün için daha fazla hareket diyorum” diye konuştu.

Başkan Gül’ün konuşmasının ardından tören sona erdi.

Etkinliğe vatandaşların yanı sıra, Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Millî Takımı, Çorum Belediyespor ile taekwondo sporcuları da katıldı.