Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorum Temsilciliği “Asr-Saadetten Günümüze Komşuluk İlişkileri” konulu bir yarışma düzenliyor. Ortaokul 5-6-7-8. Sınıflar arası düzenlenecek olan kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.
Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorum Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, 14 - 20 Nisan tarihlerinde kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” kutlama etkinlikleri kapsamında il genelinde ödüllü kompozisyon ve şiir yarışması düzenlediklerini açıkladı.
Eserlerde çocukların gözüyle “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in ahlakı, komşuluk ilişkileri, kardeşlik, yardımlaşma ve paylaşma” temalarının işleneceğini belirten Sözüdoğru, Peygamber Efendimizin ahlakına uygun yaşantı biçimini, Peygamber sevgisi ile yardımlaşma bilincinin önemini öğrencilere kavratarak edebiyat sevgisi aşılamak amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını vurguladı.
Öğrencilerin eserlerini 21 Mart 2014 tarihine kadar elden veya posta yoluyla teslim edebileceğini, 10 Nisan’da bir komisyonun eserleri değerlendireceğini ve ödül kazanan öğrenciler, ödül törenini yeri ve zamanının www.corumyagmurdamlasi.org internet adresinden duyurulacağını açıklayan Ahmet Sözüdoğru, dereceye girenlere tablet bilgisayar ve Mp3 Çalar, kitap seti, okullarına eğitim seti hediye edileceğini, ayrıntılı bilginin aynı internet adresinden veya 0505 580 43 34 numaralı telefondan alınabileceğini sözlerine ekledi.