Çorum Emlak Müşavirler Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı.
Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’ndaki genel kurulda Dernek Başkanı Ömer Okçul ve yönetim kurulu üyeleri tekrar güven tazeledi. 
Emlak mesleğine ilişkin çeşitli kararların alındığı ve tartışmaların yapıldığı genel kurul toplantısı çoğunluk aranmaksızın başladı. Divan Başkanlığı’na İsmail Uçar’ın, katip üyeliklerine ise Hasan Kızıltepe ve Mehmet Akkuş’un getirildiği genel kurulda konuşan Dernek Başkanı Ömer Okçul, 5 Ocak 2010 tarihinde Yorgancılar ve Döşemeciler Odası’nın genel kurulu yapıldığını ve genel kurula emlakçıların sesini duyurabilmek için aday olduklarını belirterek, “Maalesef orada bizim mağlubiyetimizi alkışlayan arkadaşlarımız oldu” dedi. İki yıllık görev süreleri içerisinde çok önemli çalışmaların altına imza attıklarını dile getiren Okçul, Yorgancılar ve Döşemeciler Odası’nın uygulamalarından dert yandı. Okçul, “Şuan iş imkanımız son derece kısıtlıyken bunlar üçüncü kez emlak danışmanlığı kursu açıyor. Bunların derdi para, başka bir şey değil. Elimizden geldiği kadar bu kursu açtırmamaya gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Çorum’nu 200’e yakın emlakçının bulunduğunu ancak bunların en fazla 70’inin odaya kayıtlı olduğunu belirten Okçul, artık emlakçılar olarak başka bir odaya kayıt yaptırmaları gerektiğini bildirdi. Okçul, “Kurumsallaşırsak kazancımız daha iyi olacak. Emlakçılar olarak artık kendimize çeki düzen vermeliyiz” dedi.
Satıcıya satış, alıcıya yer gösterme sözleşmesinin imzasına ilişkin çeşitli fikir alışverişlerinin yapıldığı genel kurul sonucunda Ömer Okçul ve ekibi tekrar yönetim kurulu üyeliğine seçildi.