Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Çorum merkez ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı resmi okullarda çalıştırılmak üzere ‘Toplum Yararına Program (TYP)’ uygulanacak.
Bugün (27 Eylül 2016) imzalanan protokol kapsamında toplam 292 kişi 8 ay süreyle istihdam edilecek.
20 Ekim 2016 tarihinde başlayacak olan program 16 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenlemesi ile ilgili faaliyetlerde çalışacak olan katılımcılara program süresince asgari ücret ödenirken, finansman İŞKUR tarafından sağlanacak.
Program başvuruları 28 Eylül-7 Ekim 2016 tarihleri arasında alınırken, yönetmeliğe göre katılımcıların %80’i Noter kurası, %20si ise İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından liste yöntemi ile belirlenecek.
Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşların en geç 7 Ekim 2016 Cuma gününe kadar (Cuma Dahil), İŞKUR İl Müdürlüğüne veya ilçe belediyeler bünyesinde faaliyet gösteren Hizmet Noktalarına şahsen gelerek ya da www.iskur.gov.trinternet adresinden 7 Ekim 2016 Cuma günü saat 24.00’a kadar iş arayan girişi yaptıktan sonra “Online İşlemler  İstihdam Toplum Yararına ProgramlarTYP Başvuru” kısmından sistem (program) numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları istendi.
Programa başvuruda bulunacaklarda aranan şartlar şu şekilde açıklandı:
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmak, Açıköğretim hariç öğrenci olmamak, Kamudan emekli, malul aylığı almamak, İşgöremezlik ödeneği alanlar TYP ye katılabilir, Son bir yıl içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak, Son altı ay içerisinde İŞKUR’un diğer programlarından (Kurs ve İşbaşı Eğitim programından) faydalanmamış olmak, Son bir yıl içerisinde Toplum Yararına Programlardan (TYP) dokuz aydan az faydalanmış olmak. 5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı kanundaki Ek-5 tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler ve Engelli olmaları nedeniyle aylık bağlananlar TYP’ye katılamazlar”
Programın ilçelere göre kontenjan dağılımı ise şu şekilde açıklandı:
“Çorum merkez 104, Alaca 27, Bayat 16, Boğazkale 5, Dodurga 7, İskilip 30, Kargı 10, Laçin 5, Mecitözü 10, Oğuzlar 7, Osmancık 30, Ortaköy 5, Sungurlu 26, Uğurludağ 10”
Programın Noter çekilişi 17 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 09.00’da İŞKUR İl Müdürlüğünde yapılacak.