Kayıp Aileleri Dayanışma Derneği tarafından son günlerde yaşanan çocuk kaçırma ve tecavüz olaylarına tepki göstermek amacıyla bir eylem düzenlendi.

PTT önünde dün gerçekleştirilen eyleme Kayıp Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çetin ve dernek yöneticileri ile kayıpları bulunan aileler ve vatandaşlar katıldı.

Eylemde topluluk adına bir konuşma yapan Kayıp Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çetin, özellikle ailelere çocuklarına sahip çıkması çağrısında bulundu.

Kayıp Aileler Dayanışma Derneği olarak son dönemlerde ülkede yaşanan çocuk istismarı, kaçırma, çocukların öldürülmesi, dilencilik yaptırılması gibi olayların sık sık yaşandığını hatırlatan Mustafa Çetin, “Çeşitli sebeplerle kaçırılan çocuklarımız ne acıdır ki sonları hep hüsranla sonuçlanması biz kayıp yakınlarını çok üzmektedir. Ülkemizde kayıp insan sayısı on bini geçmekte olup, bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu konularda ailelere birçok yükümlülük düşmektedir.

Maalesef kaybolan çocuklarımızın % 90’ının aile içi geçimsizlikten çocuklarına ilgisizliklerinden ikamet ettiği apartmanlarda komşularını tanımadıklarından çocuklarının arkadaşlarını tanımadıklarından bu ve buna benzer birçok sebepten ötürü çocuklarımız kaybolmaktadır.

Kayıp aileler dayanışma derneği olarak anne babalara sesleniyoruz; Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklarımıza çevremizi komşularımızı iyi tanıtalım. Tanımadığı hiç kimseden yiyecek içecek almamalarını öğretmeliyiz. Unutmayalım bize zarar tanımadığımızdan gelmez tanıdık zannettiğimiz kişilerden gelir. Özellikle yaz tadilinde memleketlerimize gittiğimizde köylerimize gittiğimizde onları yalnız bırakmayalım. Çocuklarımıza vatanımıza milletimize bağlı bir gençlik yetiştirmek için çaba göstermeli bu konuda tüm dostlarımızı uyarmalıyız” diye konuştu.

Dernek Başkanı Çetin çocukları kaybolma sebebiyle vefat etmiş tüm ailelere başsağlığı dileyerek çocuklara önce kendimizin sonra da devletin sahip çıkacağını sözlerine ekledi.