Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, liderliğin adanmışlık işi olduğunu belirterek, “liderlik güç kullanma değil, başkalarının gücünden faydalanma, onların gücündün kullanma işidir. Liderlik küçük işlerden başlar. Çünkü burada başlatıcı olmak gerekmektedir. Bu anlamda liderlikte başlatıcı olmakta çok önemlidir. Karizmatik liderlik tipe de günümüz liderlik tipine uygun değildir. Karizmatik lider tipinin sonunda kendisinde sınırsız güç görme yetisi vardır” dedi.
Merkez Danişmend Gazi Ortaokulu ile Analiz Yayıncılık işbirliğinde ’21. Yüzyılda Liderlik’ konulu konferans düzenlendi.
SMMMO Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Vali Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy, Garnizon Komutanı Hakan Saraç’ın eşi Figen Saraç, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Kamu Sen İl Başkanı Mahmut Alparslan ile birlikte daire ve okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Danişmend Gazi Ortaokulunu tanıtıcı filmin izlenmesiyle devam etti.
Okul Müdürü Şule Toksoy’un açılış konuşmasının ardından ’21. Yüzyılda Liderlik’ konulu konferansa geçildi.
 Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, liderliğin biraz adanmışlık, biraz da meydan okuma işi olduğunu belirterek, “hem her şey yolunda olsun, hem hiçbir sıkıntıya girmeyeyim, hem de lider olayım. Böyle bir şey pek mümkün değil” dedi.
Ülkemizde lider ile yönetici kavramlarının birbirine karıştırıldığını özellikle vurgulayan Özdemir, “her yönetici lider değildir. Lider bulunduğu yere fark getiren, alışkanlıkların dışına çıkan kişidir” ifadesini kullandı.
Liderliğin toplumun ‘icat çıkarma’ telkin ve eleştirisine karşı yeni icatlar çıkaran kişi olduğunu vurgulayan Özdemir, “liderlik güç kullanma değildir. Liderlik başkalarının gücünü de kullanmasını bilen kişidir. Mevzuat dediğimiz şey dikiz aynası gibi hep arkayı gösterir. Ancak liderlik, mevzuatlara rağmen hep ileriyi görebilmektir. Bunun için ‘liderlik adanmışlıktır’ diyoruz. Çünkü adanmışlık olmazsa liderlik olmaz. Lider olmak için her şeyden önce bir davaya, bir olaya inanmak ve o dava için ömrün adanması gerekmektedir” şeklinde konuştu. 
Liderliğin tahmin edilenin aksine küçük işlerden başladığını, çünkü liderliğin özünde başlatıcı olmanın yattığını anlatan Prof. Dr. Servet Özdemir, “liderlikte tüm tarafları önemsemek vardır. Bu nedenle karizmatik lider tipi 21. yüzyıl lider anlayışıyla pek uyuşmamaktadır. Çünkü karizmatik lider sonunda kendisinde sınırsız bir güç görebilir. Karizmatik liderliğin esas gücü olağanüstü durumlarda ortaya çıkar. Lider, herkesle dost olmalı ve herkesi kucaklamalıdır” şeklinde konuştu.