Yükseköğrenim Kredi ve Yurtları Kurumu (KYK) Çorum İl Müdürlüğü tarafından KYK yurtlarında kalan öğrencilerle birlikte düzenlenen etkinliklerle hem Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek verildi hem de KYK gençliğinin Mehmetçik’in yanında olduğu gösterildi.

Hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ederken Çorum halkının da devleti ve askerine desteği devam ediyor.

Söz konusu desteğin son örneğini KYK yurtlarında kalan öğrenciler sergiledi. KYK Çorum İl Müdürlüğü tarafından Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla bir hafta boyunca etkinlikler düzenlendi.

ALLAH’IN 99 İSMİNE 99 HATİM

Türkiye’nin geleceğinin teminatı olan üniversiteli gençler, Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak için ilk olarak Kur’an-ı Kerim hatmi yapıldı.

Çorum’daki KYK yurtlarında barınan öğrenciler 14 Şubat’tan başlayarak yaklaşık 10 gün içerisinde yüce Allah’ın (cc) 99 ismine atıfla 99 hatim okuma etkinliğine büyük bir iştiyakla katıldı ve yüce kitabımızı 99 defa hatmettiler.

ŞEHİTLERİN KABİRLERİNE ZİYARET

KYK’daki öğrenciler, Afrin’deki operasyonlarda şehadet şerbeti içen Çorumlu Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ile Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Eker’in kabirlerini de ziyaret etti.

KYK Çorum İl Müdürü Erol Kavuncu ile beraber 70 öğrenci, Alaca’da yaşayan şehit Aygül’ün ailesini ile kabrini ziyaret etti.

Aileye başsağlığı dileğinde bulunan Kavuncu ve beraberindekiler, şehit Eker’in merkeze bağlı Kalehisar köyünde kabri ile ailesini de ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

GÖNÜLLÜ ASKERLİK BAŞVURUNDA BULUNUP KAN VERDİLER

KYK öğrencileri Mehmetçik’e destek olmak amacıyla askerlik şubesine giderek gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

İl Müdürü Erol Kavuncu’nun öncülüğünde Askerlik Şubesi’ne giden 80 öğrenci, dilekçelerini hazırlayarak yetkililere teslim etti.

Mehmetçik’e destek amaçlı aynı gün Çorum’daki tüm yurtlarda öğrenci ve personelin yoğun katılımıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

KYK GENÇLİĞİ MEHMETÇİK’İN YANINDA

Etkinlikler kapsamında Hayrettin Karaman Yurdu mescidinde kılınan Cuma Namazı sonrası yaklaşık 150 kişilik öğrenci grubu “KYK Gençliği Mehmetçiğin Yanında” temalı, İstiklal Marşı ve Komando Marşını söyleyerek Türk bayrağı açtı.

Aynı gün İl Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret eden yaklaşık 100 öğrenci, Türk askerinin yanında olduğunu gösterdi.

SABAH NAMAZINDA MEHMETÇİK’E DUA

Geçtiğimiz Cumartesi günü Akşemsettin Camisinde bir araya gelen yaklaşık 500 öğrenci, hep birlikte sabah namazı kıldı.

Daha sonra Müftülük tarafından görevlendirilen diyanet personellerince bir hafta boyunca KYK öğrencileri tarafından okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Programda şehitlerin yanı sıra canla başla vatanı koruyan Mehmetçik’e dua edildi. Camideki programın ardından Garnizon Şehitliği’ni ziyaret eden öğrenciler, şehitlerin kabirleri başında dua etti.

“DEVLETİMİZİN VE MEHMETÇİK’İMİZİN YANINDA YER ALACAĞIZ”

KYK İl Müdürü Erol Kavuncu, Türkiye’nin ve Türk milletinin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Devletimizin ve milletimizin varlığı ve bekasına tehdit olarak, güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör yuvalanmalarına karşı, millet olarak topyekun karşı duruşumuzu göstermek ve büyük Türk milletinin kahraman ordusunun yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu’na destek olmak ayrıca öğrencilerimizde, bu milletin birer ferdi olarak, milli bir bilinç ve farkındalık oluşturmak ve manevi değerlerini diri tutmak amacıyla İl Müdürlüğümüz bünyesindeki yurtlarda barınan gençlerimizle çeşitli etkinlikler düzenledik. Etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin ve Mehmetçik’imizin yanında yer alacağız.” ifadelerini kullandı.