Haftada bir gün 25 dakikalık antrenman ile kilo vermek ve fit bir görünüme sahip olmak artık mümkün.
Seyyare Güzellik Merkezi, S Fittime Stüdyosu kişiye özel antrenman sistemi olan Elektro Muscle Stimulation EMS sistemini hizmete sundu.
EMS sisteminin en iyi temsilcisi olan Miha Bodytec cihazı Çorum’da ilk defa S Fittime Stüdyosu’nda.
Seyyare Işık’ın sahibi olduğu ve cilt lekesi yok etme, sivilce giderme, lazer epilasyon, ağda, kalıcı kaş, dövme ve dövme silme hizmetlerinin verildiği Seyyare Güzellik Salonu’nda açılan S Fittime Stüdyosu, kişiye özel antrenman sistemi olan Elektro Muscle Stimulation EMS sisteminin en iyi temsilcisi olan Miha Bodytec cihazını İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Antalya’dan sonra Türkiye’de 6. il olarak Çorum’a getirdi.
Çorum’da ilk defa S Fittime Stüdyosu’nda başlayan EMS sistemi ile ilgili bilgiler veren Seyyare Güzellik Salonu sahibi Seyyare Işık, klinik cihaz olarak da kullanılan Miha Bodytec ile kişiye özel antrenman imkanı sunduklarını belirterek, cihazın diyet ile birlikte garantili fit görünüm ve incelme sağladığını söyledi.
Miha Bodytec cihazının yoğun iş temposundan spor yapmaya zaman bulamayanların imdadına yetiştiğini dile getiren Işık, haftada bir gün 25 dakikalık kişiye özel antrenman programıyla kilo verme, vücut sıkılaştırma ve fit bir görünüme kavuşmanın mümkün olduğunu belirterek cihazın yararlarını şöyle anlattı:
“EMS sisteminin en iyi temsilcisi olan Miha Bodytec cihazı yeni nesil spor deneyimi ve büyük şehirlerde yoğun çalışmadan dolayı spor yapmaya zaman bulamayanların tercih ettiği bir sistem.
Klinik bir cihaz olarak da kullanılan Bodytec cihazı ile duruş bozuklukları düzeliyor, kaslar güçleniyor, bel ve sırt ağrıları gideriliyor. Kas erimesini önlüyor ve romatizmaya iyi geliyor. Vücudun yağ oranı azalıyor. Kaslar güç ve dayanıklılık kazanıyor, metabolizma hızlanıyor, vücut dayanıklılığı artıyor, selülitleri gideriyor.”
EMS sistemi ile kişiye özel bir antrenman programı uygulandığını anlatan Işık, cihaz ile 6 ayda kazanılacak kaslara 2 ayda kavuşmanın mümkün olduğunu belirtirken, alt kas gruplarını da çalıştıran bir sistem olan EMS ile eklemlere yüklenilmeden kısa sürede ve yoğun bir biçimde kasların aktif hale geldiğini dile getirerek cihazın çalışma prensiplerini şöyle açıkladı:
“Özel kıyafeti ve cihaza bağlanan aparatları sayesinde vücudun belli kas gruplarına verilen akımlar sayesinde alt kas gruplarına kadar bütün kasları çalıştırıyor. Kas gruplarını ayrı ayrı çalıştırmak yerine tüm kas gruplarını aynı anda ve bir arada çalıştırıyor.
EMS sistemiyle beynin gönderdiği sinyallere ek olarak kaslara dışarıdan çok daha yoğun uyarılar gönderilir. Uyarılar Kaslarda kasılmaya neden olarak bütün ana kas gruplarının yanında erişilmesi en zor olan kasları bile harekete geçirir. Miha Bodytec teknolojisinin gönderdiği akımlar beynin gönderdiği sinyalleri simüle ederek eklemlere ve iskelet istemine bakı yapmadan konvansiyonel sistemlerin çok ötesinde bir kas çalışması gerçekleştirir.”
Miha Bodytec cihazının Avrupa ve Amerika’da belli başlı üniversitelerde makalelere de konu olduğunu kaydeden Işık, spora ayıracak zaman bulamayanlar ve yoğun çalışanlar için kişiye özel antrenman imkanı sunan ve bir ölçüde pasif jimnastik sayılan EMS sistemi ile haftada bir gün 25 dakikalık antrenman ile kişinin metabolizmasına göre 10 ile 48 haftada kesin sonuç alındığını söyledi. Işık, bay ve bayan eğitmenler ile bire bir ilgilenildiğini de sözlerine ekledi.