Çorumlu Eğitimci, Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca, bir milletin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdinin kadınlar olduğunu kaydetti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir açıklama yayınlayan Karaca, tüm kadınların gününü kutladı.

Türk toplumunun inancında ve kültüründe kadına verilen değerin çok daha olumlu olmasına rağmen, kadına yönelik şiddetin istenilen düzeyde aşılamadığını ifade eden Karaca, “Kadın günümüzde halen ayrımcılığa uğramakta ve şiddete maruz kalmaktadır. Neredeyse her gün ya fiziksel ya psikolojik ya da cinsel şiddete uğramış veya katledilmiş bir kadın haberi basında yer almaktadır. Kadının taraf olduğu her türlü olayda bedel ödeyen, ceza gören kadındır. Bu yaşananlar kadının özgürleşmesini hazmedemeyen zihniyetin ürünüdür” ifadelerini kullandı.

“Bir milletin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdi kadınlarımızdır” diyen Karaca, açıklamasında şunları belirtti:

“Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır.

Kadınlarımızın ülkemizde gün geçtikçe sosyal siyasal ve ekonomik hayatın içerisinde hak ettikleri yeri elde edeceklerine yürekten inanıyoruz.

Bu vesile ile başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, tüm annelerimizin ve kadınlarımızın gününü kutluyorum.”