TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuray Şehirtay ve Kurul Üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte bir program düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB İl KGK Başkanı Nuray Şehirtay, 8 Mart’ın ülkemizde de kadınların eşitlik ve özgürleşme mücadelesinin dile getirildiği, emeğine kimliğine sahip çıkarak kadın sorunlarının duyurulduğu bir gün haline geldiğini belirterek, “Biz de siz, kız çocuklarımızın, geleceğin kadınları olarak bu gününüzü kutlamak, sahip olduğunuz haklarınızı öğrenmenizi istedik.

Sözü konuşmacılarımıza bırakmadan önce; kadına şiddetin, her türlü istismarın son bulduğu; kız çocuklarının küçük yaşta gelin olmadığı temennisiyle tüm kadınların ve siz genç kızlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Programa, konuşmacı olarak Çorum Barosu’ndan Av. Hande Güllü ve Av. Rabia Acar katıldı. “Kadın ve Çocuk Hakları" konusundaki bilgiler, salonda bulunan okul öğretmenleri, öğrenciler ve katılımcılar ile paylaşıldı.