Özgür-Der Çorum Şubesi tarafından Cumartesi günü “İslam Ümmetine Karşı Sorumluluklarımız” konulu bir konferans düzenlenecek.
Özgür-Der Çorum Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Tunus'ta başlayan Libya, Yemen, Mısır ve Suriye ile devam eden Arap İntifadası ile Müslüman coğrafyasında hareketli bir dönem yaşandığını hatırlatıldı.
Yıllardır işbirlikçi diktatör yönetimler altında ezilen halkların özgürlük ve adalet için ayağa kalktıklarının ifade edildiği Özgür-Der açıklamasında, “Korku duvarını aşan insan onuru ve fıtri haklarını talep eden halklar tüm Müslüman coğrafyalarını etkilemeye devam etmektedir” denildi.
Böylesi bir süreç de halkın büyük bir kısmı Müslüman olan Orta Doğu özelinde tüm ümmetin sorunlarını gündemleştirmek ve mücadelelerini destelemek için Özgür-Der Çorum Şubesi olarak, Araştırmacı Gazeteci Adem Özköse ve Bahadır Kurbanoğlu'nun katılacağı "İslam Ümmetine Karşı Sorumluluklarımız" başlıklı bir konferans düzenlediklerinin belirtildiği açıklamaya göre, konferans Cumartesi günü saat 20.00’de Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.