Çok sayıda STK’nın üyesi olduğu Çorum İnsani Değerler Platformu (İDP) sözcüsü Zeki Kanbur, görevini Hitit Akademi Derneği Başkanı Dr. Zekeriya Işık’a devretti.

EKADER’de gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen İDP üyesi STK temsilcileri, aylık gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantıda, Dr. Zekeriya Işık’ı yeni dönem İDP sözcüsü olarak seçti.

İDP Sözcüsü Zeki Kanbur’un 2 yıl süreyle başarıyla görev yaptığını belirten İDP üyesi STK temsilcileri Zeki Kanbur’a samimi gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Yapılan istişare sonucunda platform sözcüsü olarak seçilen Dr. Zekeriya Işık, yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“Temeli kardeşlik hukukuna dayanan Çorum İnsani Değerler Platformu, ilhamını ümmet şuurundan alan Muhammedî bir duruşla hayrı, hasenatı, iyiliği, paylaşımcılığı ve erdemliliği çoğaltmak için kurulduğu günden beri şehrimizde birçok önemli çalışmaya imza atmıştır. Suriye’den Arakan’a, Myanmar’a kadar zulüm altında kalan kardeşlerimizin başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması hususunda seferber olan platformumuz aynı zamanda Türkiye’de kurulan sığınmacı ve mülteci kamplarında bulunan kardeşlerimize de aynı duyarlılıkla yardımlar ulaştırılması hususunda önemli bir misyon üstlenmiştir. Şehrimizde bulunan mülteci kardeşlerimizin barınma, ev eşyası ve temel ihtiyaç maddelerinin karşılanmasında da önemli bir görev üstlenen platformumuz toplumsal vicdanın harekete geçmesinde önemli bir pay sahibi olmuştur.

Ülkemizin bağımsızlığını, birlik ve bütünlüğünü hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sahada bir aktör olarak yer almak suretiyle dik bir duruş sergileyen platformumuz resmi ve gayri resmi diğer kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisinde bulunarak ilimizdeki “Demokrasi Nöbetleri”nin organizasyonu noktasında da önemli görevler üstlenmiştir.

Gücünü sivil aklın ve vicdanın temsilcisi olan sivil toplum kuruluşlarından, özünde ise Hak’tan ve gönüllülük esasına, paylaştıkça rahmet, merhamet ve bereketin çoğalacağına inanan aziz halkımızdan alan platformumuz, bugün ülkemiz ve memleketimizi ilgilendiren meselelerde üzerine düşen sorumlulukların gereğini ivedilikle yerine getirme azim ve kararlılığı içerisinde faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Böylesine güzide bir topluluğun sözcülüğünün tarafıma tevdi edilmesi şahsım açısından bir taraftan onur verici diğer taraftan ise son derece ağır bir sorumluluğun omuzlarımıza yüklenmesi anlamına gelmektedir. Teveccühlerinden dolayı bütün sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza, onların şahsında yönetimlerine, dernek veya vakıflarında görev alan kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. İki yıldır İnsani Değerler Platformu Sözcülüğünü yürüten Zeki Kanbur başkanımıza da bugüne kadar yürütmüş olduğu başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Temel misyonu kardeşlik hukukunu geliştirmek, bu hukukun gerekleri doğrultusunda eylem ve söylemler icra etmek, selam ve selameti çoğaltmak olan platformumuz Allah’ın izniyle bundan sonrada aynı yolda kararlılıkla yürümeye devam edecektir.”