Çorum İnsani Değerler Platformu, Çin Hükümetinin Doğu Türkistan'da Uygur Müslümanlarına yaptığı insanlık dışı katliam ve zulümleri protesto etmek için bir yürüyüş ve basın açıklaması yapacak.
5 Temmuz Pazar günü saat 18.00'de Çorum Valiliği önünde toplanacak olan platform üyeleri, Saat Kulesi'ne kadar yürüyüş yaptıktan sonra burada basın açıklaması yapacak. Platform üyeleri, daha sonra Kayseri'de misafir olan Uygur Türkleri için toplanan 1 tır dolusu gıda yardımını gönderecek.
Çorum İnsani Değerler Platformu'ndan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Mübarek Ramazan ayını büyük sevinçlerle karşılayan Müslümanların bu sevinçleri kısa sürede üzüntüye dönüştü. Herkesin malumu olduğu üzere Komünist, köpek yiyici Çin Hükümeti ülkesinde yaşayan Müslümanlara işkenceler yapmakta, onların en tabii hakları olan ibadet hürriyetlerini ellerinden almakta ve ibadet yapmak isteyen, Müslümanca yaşama gayretinde olan insanlara türlü eziyetlerle toplu katliamlar yapmaktadırlar.
Bir gerçek var ki dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlara karşı sistemli katliamlar yapılmaktadır.
Bu sebeple Çorum İnsani Değerler Platformu olarak insan olmanın ve Müslüman sorumluluğu taşımanın bilinci ile katliamlara maruz kalan Uygur Türkleri ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz başta olmak üzere kıyıma uğrayan, hakları alınan tüm Müslümanların insanca yaşamasını temin için başta Çin Hükümeti olmak üzere protesto yürüyüşü yapılacaktır. Yürüyüş 5 Temmuz’da saat: 18,00'de Valilik önünde toplanılarak başlayacak olup Saat Kulesi önünde basın açıklaması ile son bulacaktır.
Basın açıklaması sonrası Kayseri ilimizde misafirimiz olan Uygur Türkleri için toplanan 1 Tır gıda yardımı malzemesi yolcu edilecektir.
Tüm Çorum halkının bu konuda duyarlı olmaya ve aileleri ve tanıdıkları ile beraber katılmalarını bekliyoruz.
Özellikle gençlerin ve çocukların dini ve milli kimliğinin gelişmesi adına katılmaları önemlidir."