İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda 99 ülke ve bölgede çalışmalar yapacak.
23 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 550 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
İHH Çorum Şube Başkanı Selim Özkabakçı, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Çorum İHH olarak Çorumlu kardeşlerimizin Kurbanlarını 99 ülkeye ve bölgeye taşıyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki kurban organizasyonunu yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 99 ülke ve bölgede geçekleştirecek. Çorumlu bağışçılarımız da farklı ülkelerdeki muhtaç kardeşlerimize göndermek istedikleri kurbanlarını İHH aracılığı ile gönderebilir, oralardaki kardeşlerinin sofrasına ortak olabilirler. 
23 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 550 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
İHH, bir kurban bedelinin 550 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında toplam 40 bin civarında kurban kesmeyi planlıyor.
Kurban bağışları, bayramın 2'nci günü (Cuma) saat 17.00’a kadar yapılabilecektir.

KURBANINIZI NASIL BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ?
- İHH Çorum Dernek merkezine gelerek elden bağış yapabilirsiniz. (Eşref Hoca Caddesi Murat Evler 6 Sokak No: 12)
- Çorum İHH İnsani Yardım Derneğine 0364 224 26 20’den ulaşarak bilgi alabilirsiniz. 
- Çorum Merkez PTT Önünde açacağımız İHH Kurban Standımıza gelerek makbuz karşılığı Kurbanlarınızı bağışlayabilirsiniz.
- www.ihh.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?
-Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.
-Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.
-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.
-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir.

NELER YAPILACAK?
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2015 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 99 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak.

99 ÜLKE VE BÖLGEDE KURBAN ORGANİZASYONU
İHH, Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak. İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edeceği ülke ve bölgeler:
Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş (Bangladeş-Arakanlı mülteciler), Bolivya, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Cibuti, Çad (Çad-Orta Afrikalı mülteciler), Çeçenistan, Doğu Türkistan, Endonezya, Etiyopya, Fiji, Fildişi Sahilleri, Filipinler (Moro), Filistin (Gazze), G. Afrika, Gambiya, Gana, Gine, Guyana, Gürcistan, Haiti, Hindistan (Hindistan-Assam-Kerala-Cammu Keşmir), Irak, Kabardey Balkar, Kamboçya, Kamerun (Kamerun-Orta Afrikalı mülteciler), Karaçay Çerkes, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Komor, Kosova, Kuzey Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Küba, Liberya, Lübnan (Lübnan-Filistinli mülteciler-Suriyeli mülteciler), Macaristan, Makedonya, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Myanmar (Arakan), Nepal, Nijer, Nijerya, Osetya, Özbekistan, Pakistan (Pakistan-Azad Keşmir), Peru, Romanya, Ruanda, Rusya-Astrahan, Senegal, Sırbistan (Preşova-Sancak), Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan (Darfur-Kesele-Hartum), Suriye, Tacikistan, Tanzanya, Tayland (Patani), Tunus, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yemen, Zimbabve."