Çorum Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği (HÜMÖD) kuruluş amaçları doğrultusunda, Hitit Üniversitesi öğrencilerini mezuniyete ve mezuniyet sonrası hayata hazırlamaya yönelik etkinliklere, teknik gezilere, konferanslara ve eğitim faaliyetlerine devam ediyor. 
Sosyal sorumluluk anlayışıyla bir yılı geride bırakan HÜMÖD son olarak öğrencileri, mezuniyet sonrası bekleyen stresli durumlara karşı hazırlamak amacıyla, İŞKUR işbirliğinde Mülakat teknikleri ve CV Hazırlama Eğitimi adı altında SMMMO konferans salonunda ortak eğitim faaliyeti düzenledi.
İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Şuayip Helvacı ve Fidan Demir tarafından verilen eğitimde, mezuniyet sonrası öğrencileri nelerin beklediği, neler yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi. 

İŞKUR Uzmanları Helvacı ve Demir, öğrencilere gelecek planlarında başvuracakları iş için kendilerini sözlü ve yazılı olarak ifade etme konusunda, iş arama ve iş görüşmesi durumunda neler yapılması gerektiğine dair görüşlerini aktardı.
Program sonunda konuşan HÜMÖD Başkanı Ahmet Ölçer; “Eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen, İŞKUR İl Müdürümüz Sayın Zafer Eyvaz'a, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a, SMMMO Başkanımız Muzaffer Yıldırım'a, Derneğimiz Yönetim Kurulu'na üyelerimize, Eğitimi veren İşkur İş ve Meslek Danışmanlarımız Şuayip Helvacı ve Fidan Demir’e, Hitit Üniversitesi iş ve İnsan Kaynakları Birimimize ve çalışmada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.4