Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ile Çorum Alevi Kültür Merkezi tarafından düzenlenen geleneksel kahvaltı günleri devam ediyor.
Vakfın Kadın Kolları tarafından organize edilen ve her ay belirli bir günde vakıf binasında halkın katılımı ile yapılan kahvaltı sırasında hem değişik konularda seminer ve eğitimler veriliyor, hem de vatandaşların kaynaşma ve dayanışmalarının artırılmasına olanak sağlanıyor. 
Bugün sabah Vakıf binasında düzenlenen kahvaltıya; Hacı Bektaş ve Çorum AKM Başkanı Nurettin Aksoy, Vakıf yöneticileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dedeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kahvaltı sırasında bir konuşma yapan Kadın Kolları Başkanı Sultan Yıldırımgök, tüm Alevileri vakfın etkinliklerine sahip çıkmaya, birlikte hareket etmeye davet etti.
Vakıf Başkanı Nurettin Aksoy ise çalışmalar, geleceğe yönelik planlar ve izlenecek yol hakkında bilgiler verdi.
Gelecek ayki kahvaltının ise 18 Ocak’ta düzenleneceği bildirildi.

MARAŞ OLAYLARI ANILACAK
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ile Çorum Alevi Kültür Merkezi, 23 Aralık’ta Kahramanmaraş’ta katliamların yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma programına katılacak.
Vakıf Başkanı Nurettin Aksoy, 23-24 Aralık’ta Kahramanmaraş’ta olayların yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenleneceğini, Çorum’dan anma programına katılım sağlayacaklarını belirterek, gitmek isteyenler için 22 Aralık akşamı vakıf binasından araç kaldıracaklarını söyledi.

İNANÇLARIMIZA SAYGILI OLSUNLAR
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ile Çorum Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, vakıf binasında düzenlenen kahvaltı programının ardından Muharrem ayında yapılan etkinliklerin bir değerlendirmesini yaptı. Muharrem ayı boyunca oruç açma yemekleri ve cem ayinleri düzenlediklerini, oruç bitiminde ise geniş bir katılımla aşure günü yaptıklarını dile getiren Aksoy, “Bizler Muharrem ayını anlamına uygun olarak tamamladık. Kerbela şehitlerini andık. Bu süreçte gördük ki bazı gruplar bizlere sistematik bir baskı kuruyor. Muharrem orucu 12 gün sürer. Bizler 12 gün boyunca oruç tuttuk. Oruç tutarken birileri aşure dağıttı. Muharrem ayı bitmeden aşure dağıtılmasını içimize sindiremedik. Alevi inançlarına göre Muharrem ayında düğün, şenlik yapılmaz, kahkahalarla gülünmez, eğlence düzenlenmez. Bizler oruç tutarken, yas tutarken bazı gruplar şenlik düzenledi, sanatçı çağırdı, coştu, eğlendi. Bu durum üzüntü verici. Bizler de Ramazan ayında insanlar oruç tutarken lokma dağıtsak ne olur, yakışık alır mı? İstiyoruz ki inançlarımıza saygı gösterilsin. Muharrem ayında uyulacak kurallar bellidir, herkes belirli bir çerçeve içinde bize uyum sağlasın. Vakıf olarak yeniyıl öncesi takvim bastırdık. Takvimde günlerimiz, haftalarımız, oruç dönemlerimiz belli. Muharrem ayında oruç tutmak isteyenlerin veya aşure yapmak isteyenlerin bizim kurallarımıza uygun olarak hareket etmesini arzu ediyoruz” dedi.