Toplumu sigara, alkol, uyuşturucu madde gibi zararlı alışkanlıklardan korumak için 5 Bin Kilometre pedal çevirerek Kars’a geiden Cemal Azmi Başkaptan, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Sinar ile makamında görüştü.
Bisikletçi ve Yeşilaycı Cemal Azmi Başkaptan, İstanbul’dan başlayan “Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Çevre” Türkiye bisiklet turu kapsamında 18 ilin ardından Kars’a gitti.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin desteğiyle, 81 ili kapsayan 'Sağlıklı Yasam İçin Sağlıklı Çevre Türkiye Turu’na İstanbul Sultanahmet’te bulunan ve Romalılarca dünyanın merkezi olarak kabul edilen ''Milyon Taşı'' önünden start veren gezegen Cemal, bu seferki durağı Kars oldu.
Sırasıyla İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan’dan sonra Kars’a geldiğini belirten Azmi Cemal Başkaptan, “Kurban Bayramını Erzurum’da geçireceğim. Sırasıyla Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Çankırı illerine doğru pedal çevireceğim. Daha sonra Ankara'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir’ini ziyaret edip yine sırasıyla Eskişehir, Bilecik, Bursa ve Yalova'dan Yenikapı’ya ulaşmayı hedefliyorum. İlk turun sonun da ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşerek toplumu kasıp kavuran alkol, sigara ve uyuşturucu maddeler konusunda insanları, kurumlarımızı, devlet büyüklerimizi bu konularda duyarlılığa davet edeceğim” dedi.
Bisikletiyle ‘Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Çevre Türkiye’ turuna çıkan Cemal Azmi Başkaptan’ı makamında kabul eden Kars Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Sinar, Başkaptan’ın topluma çok önemli bir mesaj verdiğini söyledi.
Sinar; “Gençlerimizi, çocuklarımızı, yarınlarımızı ve geleceğimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için Cemal Azmi Başkaptan’a teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konuyla bisikletiyle Türkiye turuna çıkmış. 5 bin kilometre pedal çevirerek sağlıklı çevre bilincini oluştırmak için kamuoyu oluşturmaya çalışmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyor ve destekliyorum” diye konuştu.
Bir süre Kars Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Sinar, ile görüşen Cemal Azmi Başkaptan, daha sonra Kars’tan ayrılarak Iğdır iline hareket etti.
Gezegen Cemal, sırasıyla Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci ve  Gençlik ve Spor Müdürü Yücel Yücel’i de ziyaret etti.