Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin koordinesinde sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler kapsamında "İnovasyon Atölyesi" başlığı altında fabrika, atölye ve iş yeri ziyaretleri de yapılmaya başlandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi çalışanları; "Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde yer alan gençlik merkezleri gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak adına 81 ilde gençlerimize hizmet vermektedir. Aynı zamanda Gençlik Merkezleri gençlerin serbest zamanların da sosyal yönlerini geliştirecek kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle etkili ve verimli geçirmelerini sağlayacak merkezlerdir" dedi.

Gençlik Merkezi yetkilileri; "Bu kapsamda gençlik liderlerimiz öncülüğünde gönüllü gençlerimizle birlikte ilimizde bulunan fabrika, atölye ve iş yerlerini ziyaret ederek bu kuruluşların amaçları, hedefleri, misyon ve vizyonları, stratejik planları ve daha ziyade üretimleri, bunların pazarlanma ve kullanım alanları hakkında gençlerimizi bilgilendirerek; aynı zamanda ziyaret ettiğimiz kuruluşların tanıtımını yaparak bu kuruluşların gençlerimiz ve toplumumuz tarafından tanınmasını sağlamaktayız" şeklinde açıklamada bulundu.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Yöneticileri, gençlik liderleri ve gönüllüleri ile birlikte YAĞMAKSAN Yağlılar Makine Sanayine bir ziyaret düzenledi.

Ziyarette fabrika ve üretimleri hakkında bilgi veren firma yetkilileri, şunları söyledi:

"YAĞMAKSAN Yağlılar Makina Sanayi 1994 yılında, uzun yıllar Almanya’da makine sektöründe teknik personel çalışan Mustafa Yağlı ve Necati Yağlı kardeşler tarafından kurulmuştur. Edindikleri tecrübeleri, bilgi birikimlerini, çalışma ilkelerini ve Alman iş disiplinini, firmalarına taşımışlardır. YAĞMAKSAN, üretimine ilk olarak 1994 yılında Almanya’dan getirilen makinalar ile 1.200m² kapalı alanda ve 6 personel ile başlamıştır.

Bugün YAĞMAKSAN Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde 30.000 m² açık alan üzerinde 8.500 m² kapalı alana sahiptir. İşinin uzmanı 130 personel ve 21 profesyonel yönetici ile sektöründe kalitenin öncüsü olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. ISO 9001 Kalite belgesine sahip olan YAĞMAKSAN; yılların verdiği tecrübe ve birikim ile yüksek kalitede üretim yapmaktadır. İthalat ve ihracat verilerinde bölgesinin önde gelen firmalarından olan YAĞMAKSAN Avrupa ve Dünya standartlarında, isteğe uygun yüksek kalite de muhtelif talaşlı imalat parçaları, makine ekipmanları, enerji sektörüne yönelik bağlantı elemanları ve dişliler üretmektedir.Parçaların üretiminden nihai tüketiciye kadar uzanan serüveninde gerek kalite kontrol gerek lojistik konularında uzman kişi ve kurumlarla çalışan YAĞMAKSAN; özel olarak kendi bünyesinde kurduğu teknoloji geliştirme ve araştırma merkezindeki profesyonel teknik kadrosuyla AR-GE çalışmaları yaparak Türkiye’de ve Dünya’da önde gelen firmalara ve markalara isteğe uygun özel projeler yapmakta, yeni sistem ve teknolojiler geliştirmektedir.

YAĞMAKSAN bünyesindeki Verimlilik Merkezi’nde sürekli değişim ve gelişim, toplam kaliteyi arttırma doğrultusunda; talaşlı imalatta metot geliştirme, üretimde ilk ayar etkinliği, proses ve hat denetimi, maliyet düşürme ve verimlilik analizleri, personelin gelişimi yönünde alması gereken eğitimlerin planlanması ve uygulanması çalışmaları yapılmaktadır. YAĞMAKSAN’ın kalite ve termin konusundaki taviz vermez çalışmaları sonucunda bugün; SIEMENS (Almanya, Türkiye, Fransa, Meksika, İsveç), Hübner (Almanya), Trench (Almanya) ALSTOM (Amerika, Finlandiya, Fransa, Almanya), M.A.N. (Türkiye) firmaları ile çalışmalar her geçen gün artarak devam etmektedir. Avrupa’nın ve Dünya’nın önde gelen firma ve markalarına üretim yapmaktan ve çeşitli projelerde birlikte çalıştığımız firmalara ürün üretmekten ve teknoloji geliştirerek, yüksek derecede müşteri memnuniyeti sağlamaktan gurur duyuyoruz."

Firma yetkilileri; ziyaretten memnun kaldıklarını dile getirdiler. Firma yetkilileri, ayrıca gençlerin üreterek, daha fazla çalışarak ülkemizin gelişimine ve yeni yüzyılın şekillenmesine katkıda bulunacaklarını bunun için de gençlere sonsuz güven duyduklarını belirttiler.

"İnovasyon Atölyesi" kapsamında gerçekleştirilen fabrika, atölye ve iş yeri ziyaretlerinin yıl boyunca belirli periyotlarla devam edeceğini bildiren Gençlik Merkezi çalışanları, ziyaretlere katılmak isteyen gençleri Mahmut Atalay Gençlik Merkezi ile irtibat kurabileceklerini ifade ettiler.