Çorum Merkez Mahmut Atalay Gençlik Merkezi üyeleri, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.
Gençlerin serbest zamanlarını sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerle en iyi şekilde değerlendirmelerini amaç edinen Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nin toplumda özellikle gençlere milli duyguları aşılamak, bu vatanın hangi zorluklarla ve fedakarlıklarla bugünlere geldiğini, bu vatanın kolay kazanılmamış, İstiklal Marşı’nın da kolay yazılmamış olduğunu anlatmak amacıyla; 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında ‘İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitleri’ adlı resim sergisi düzenlendi.
Sergi, Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nce açıldı.
Serginin açılışını; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Faruk Yamaner, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüseyin Özden, Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ünal Yağmurkaya yaptı.

Açılışın ardından Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Gençlik Merkezi Resim Kursu öğrencileri tarafından haftanın anlam ve önemine istinaden Gençlik Merkezi Resim Eğitmenleri Bünyamin Ağbal ve Erhan Çakır eşliğinde canlı performans resim çalışmaları yapıldı. Gençler duygu ve düşüncelerini boyalarla, kalemlerle resim kağıtlarına aktardılar.
Daha sonra ise gençler ve Gençlik Merkezi çalışanları ile birlikte Şehitlik ziyareti yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı, dualar okundu.