Ensar Vakfı’nın; diğer hizmetlerinin yanı sıra özellikle din ve değerler eğitiminin yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılmasını kendisine misyon edinmiş bir vakıf olduğu belirtilerek, bu misyon gereği çeşitli seminerlerle faaliyetlere hız verildiği, Vakıf’ta yeni dönem programların başladığı açıklandı.
Yeni dönemle ilgili olarak Ensar Vakfı Çorum Şubesi Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ethem Demirci bir açıklama yaptı.
Demirci’nin açıklaması şöyle: “Ensar Vakfı; diğer hizmetlerinin yanı sıra özellikle din ve değerler eğitiminin yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılmasını kendisine misyon edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur. Biz de Çorum Şubesi olarak bu temel misyonumuzun gereği hizmetlere öncelik ve önem veriyoruz. Bu minval üzere gerçekleştirdiğimiz seminerlerimize tüm ilgili hemşerilerimizi bekliyoruz. Özellikle din kültürü ahlak bilgisi ve imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri ile imam ve müezzinlerimizin eğitimleri ve mesleki gelişmelerine katkıda bulunmak arzusu içerisindeyiz. Bu nedenle özellikle bu hedef kitleye yönelik programlar geliştiriyoruz. Ensar Vakfı Çorum Şubesi olarak Çorum’da din ve değerler eğitimi alanında bir nebze de olsa da katkımız olursa bu bizi bahtiyar edecektir.
 
TEFSİR SEMİNERLERİ BAŞLADI
Yüce kitabımız Kur’anı-ı Kerimi doğru anlama ve hayatımıza tatbik edebilmek düşüncesiyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirildiğimiz “Tefsir Semineri” çalışmamıza bu yıl da devam ediyoruz. Bu çalışmamızı Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Selim Turcan nezaretinde ve rehberliğinde, “Sıralı Tefsir Semineri” şeklinde sürdürüyoruz. Tefsir seminerlerimizi her Cuma saat 18:00 – 19:00 saatleri arasında Gazi Caddesi, Diyanet Kitabevi üzerinde bulunan Vakıf Merkezimizde gerçekleştiriyoruz. Konuyla ilgilenen herkese açık olan bu seminerimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Ayrıca Salı ve Cuma günleri saat 20:30’da ilahiyatçı Veysel Uysal tarafından ayrı iki grup halinde gerçekleştirilen lokal tefsir seminerlerimiz de devam etmektedir.
 
KELAM VE GÜNCEL FIKHİ MESELELER SEMİNERLERİ
İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Evkuran tarafından gerçekleştirilen Kelam seminerlerimizi ve yine İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur tarafından gerçekleştirilen Güncel Fıkhi Meseleler seminerlerimizi de başlatmış bulunuyoruz. Her Cuma 19:15 – 20:15 saatleri arasında yapılan seminerlerimiz dönüşümlü olarak gerçekleştirilmektedir. Yani belirtilen gün ve saatte bir hafta Kelam, bir hafta Güncel Fıkhi Meselelerimiz semineri gerçekleştirilmektedir. Bu seminerlerimiz de ilgilenen herkese açıktır. Bu haftaki seminerimiz Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur tarafından gerçekleştirilecek Güncel Fıkhi Meseleler Semineridir. Tüm hemşerilerimizi bu seminerimize bekliyoruz.
 
ARAPÇA SEMİNERLERİ
Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. Sınıf öğrencileri için geçen yıl da gerçekleştirdiğimiz Arapça seminerlerimiz bu yıl da devam etmektedir. Bu seminerlerimiz İlahiyat Fakültesinin seçkin Arapça hocaları tarafından verilmektedir. Cumartesi günleri Kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı olmak üzere iki grup halinde devam etmektedir. Bu programımızın amacı İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizin Arapça düzeylerini artırmak ve onların akıcı bir Arapçaya sahip olmalarını temin etmektir.
Seminerlerimiz ve diğer çalışmalarımız hakkında bilgi almak isteyen, bizlere destek vermek isteyen ya da çalışmalarımıza iştirak etmek isteyenler 224 40 24 numaralı telefonumuzdan, www.corumensar.org sitemizden ya da Gazi Caddesinde Diyanet Kitabevi Üzerinde yer alan Vakıf Merkezimize uğrayarak daha geniş bilgi alabilirler.”