Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin koordinesinde sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında "Gençlik Merkezlerinde Kitap Okuma Halkaları" başlığı altında "Tematik Okuma Halkaları Mesnevi Okumaları" yapılmaya başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde uygulanan “Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile gençlik liderleri, gönüllü gençlik liderleri, gönüllü gençler, okul temsilcileri, öğretmenler, öğretim görevlileri, öğretim üyeleri ve merkez personeli ile beraber gençlerin kitap okumasına destek verilmesi amaçlanıyor.

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi yetkilileri, konu hakkında şu bilgileri verdi:

"Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, analitik düşünen, konuşmaları doğru şekilde algılayabilen ve aktarabilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, sorgulayan, tartışan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak istenmektedir.

Tüm bu hedefler doğrultusunda ilimizde Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Şenödeyici'nin okutmanlığında gerçekleşen "Mesnevi Okumaları" bu hafta Elvan Çelebi Köyünde meftun bulunan Elvan Çelebi Hazretlerinin dergahında gerçekleşti. Okuma gurubundaki gençler tarafından Elvan Çelebi Hazretlerinin edebi, tarihi ve dini kişiliği hakkında katılımcılara sunum yapıldı. Program gençler ve çevre ahalisi tarafından büyük ilgi gördü."

Faaliyetlerin sosyal devlet anlayışı ile gençlere ücretsiz sunulduğu bilgisini veren yetkililer proje hakkında detayları da paylaştılar:

"Kitap okumak isteyen gençlere kitapları ücretsiz olarak geri alınmak üzere verilip 1 ay içerisinde kitabın okunması isteniyor. Kitap okunduktan sonra, kitabın okunduğu ay içerisinde gurupça kararlaştırılan bir gün de kitap hakkında müzakere yapılıyor.

Müzakereden çıkan sonuç raporlanıp bakanlığa gönderiliyor. "Mesnevi Okumaları" ise her Cumartesi saat 14:00-16:00 arası Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Has Odasında Doç. Dr. Özer Şenödeyici'nin okutmanlığında gerçekleşiyor. Aynı gün içerisin de hem okuma yapılıp hem de mütalaası yapılıyor."

Yetkililer, ayrıca Gençlik Merkezi faaliyetlerinden yararlanmak isteyen gençleri Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezine davet ettiklerini bildirdiler.