Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada 13 askerin şehit olduğu, 2'i ağır 7 askerin de yaralandığı bildirildi. 
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 13 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.
Diyarbakır’da 9 Temmuz tarihinde PKK terör örgütü üyelerinin yol kesip 2’si asker, birisi sağlık görevlisi 3 kişiyi kaçırmasının ardından sürdürülen operasyonlar kapsamında dün öğle saatlerinde bir grup asker Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi kırsalında arama faaliyeti gerçekleştirdi. 
Çalışmalar sırasında pusu kuran kalabalık bir terörist grubu, askerlere uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada açılan ilk ateş sırasında 13 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.
Çatışmanın ardından bölgeye özel harekat ekipleri sevk edildi. Yaralı askerler, helikopterle alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Çatışmalarda şehit olan askerlerin cenazeleri Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne yollandı.
Teröristlerin kaçış noktalarına askeri birlikler indirildi, güvenlik güçleri bölgeyi ablukaya aldı. Kobra helikopterleri havadan bomba yağdırırken, çatışmaların sürdüğü belirtildi.
PKK'nın tek taraflı eylemsizlik süreci başlatmasından sonra yapılan en büyük saldırı dün gerçekleşirken, Ankara’da da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan programlarını iptal ederek MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner’le biraraya geldi. Başbakanlıkta yapılan zirvede Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel de hazır bulundu.