Memur-Sen İl Temsilcisi ve Çorum Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Saatcı Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 76. yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Saatcı, “Akif’i millet olarak her zaman rahmet ve saygıyla anmak, hatırlamak, hatırlatmak bizim için bir görevden çok sorumluluktur. Dünyaya gelen herkes toprakta bir iz bırakır. Ancak sadece bazı insanlar yürek izi bırakırlar. Onun için Mehmet Akif gibi iman eksenli, vatansever bir hayat yaşamak ve onun gibi bir iz bırakmak gerekir” dedi.
Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Saatcı, “Akif'in döneminde çok karışık bir Türkiye vardı. Harpler, göçler, fukaralık, sokakta yatmalar dönemiydi. Akif dönemi, zor bir dönemdi. O dönemlerde çok az insan istikametini koruyabiliyordu. Bir çocuk bebek olarak doğar. Onu kıvama getirecek, şekillendirecek, yüreğine sevgi katacak tek insan anne. İkinci baba. Allah ikisinin karakterinden karakter katılmasını istemiş. Anneden şefkat, sevgi, tebessüm öğrenecek, babadan dik duruşu, imanı, ahlakı, mücadeleyi, hukuku öğrenecek ve çocuk adam gibi adam olacak. Aileyi tamamlayacak olan da eğitimdir. İşte Mehmet Akif Ersoy, annesiyle şefkati, babasıyla mertliği, öğretmenleri ile ilmi öğrenen gerçek bir bilgindir. Akif, milletimizin, milli varlığının ve mevcudiyetinin tehlikeye düştüğü bir zamanda ortaya çıkmış, şiirleri, çıkardığı dergiler ve gazetelerdeki yazıları, cami kürsülerinden yaptığı vaazları, toplantılardaki konuşmaları ve TBMM’ndeki siyasi mücadelesi ile söz konusu tehlikeye karşı milletimizi uyandırmaya, bir safta tutmaya gayret etmiş ve tüm bu işleri yaparken de makam ve mevki hırsı gütmemiş, tam bir alçak gönüllülük içinde davranıp kendisini milletine adeta feda etmiş ve en nihayetinde yazdığı İstiklal Marşı ile en büyük ve anlamlı bir armağanı Türk milletine hediye etmiş, bir büyük insandır. Mehmet Akif Ersoy hayata besmele katan son Osmanlılarından biridir” dedi.
Saatci, “Bazı yazarlar, fikir adamları, içlerinden çıktıkları milletin maşeri vicdanını temsil ederler. O milletin tamı tamına köklerine tekabül ederler ki, millet, farkında olarak olmayarak, o köklerden beslenir, dal budak salar, yapraklanır, çiçeklenir diyen SAATÇİ: “Akif’i, o büyük çınarı kısa bir sürede anlatabilmek kolay değil, biz sadece hayatından ve bize kazandırdıklarından, günümüzde daha da anlamlı hale gelen şahsiyetinden, mücadelesinden kısa bir kesit sunuyor son söz olarak şunu diyorum: Eğer biz, millet olarak bir ağaçsak, Akif ve onun misyonuna bağlı vatanperver diğer zatlar, bizim köklerimizdir. Bu insanlar ki, tarihin şu bu safhasında ve çoğunlukla da meşakkatli günlerinde, milletimiz için, şefkatli bir ana kucağı ve merhametli bir ana memesi gibi vazife görmüşlerdir. O irfan kucağında büyüyenlerdir ki, ancak, milletlerine hakkıyla hizmet edebilirler.”
Büyük üstadı sevgiyle, saygıyla, muhabbetle anıyoruz ve Allah’tan kendisine rahmet diliyoruz” diye konuştu.