Çorumlu öğrenci Sadık Ilıman Frankfurt Goethe Üniversitesi Matematik bölümünü 1.02 not ortalaması ile birincilikle bitirmeyi başardı. Ilıman’ın hedefinin 5 yıl sonra profesör olmak olduğu öğrenildi.
Frankfurt Goethe Üniversitesi Matematik bölümü öğrencisi Çorumlu Sadık Ilıman 1,02 not ortalamasıyla mezun oldu. Üniversitede doktora için derslere girmeye başlayan Ilıman, “İdealim Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde 5 yıl sonra profesör olmak bunu başarmak içinde günde 16 saat ders çalışıyorum” dedi.
Matematik öğrencisi olan Sadık Ilıman okulunu 1,02 not ortalamasıyla birinci olarak bitirdi. Ilıman’a (25) diplomasını Dekan Prof Dr. Tobias Werth verirken Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı ve Eğitim Ataşesi Ahmet Karamercan da törende hazır bulundu. Saygılı, Ilıman’a Mevlana kitabı hediye ederek, “Gençlerle gurur duyuyoruz onların okullarda başarısı bizimde gurur kaynağımız oluyor.” dedi. 
Üniversitedeki diploma töreninde duygulu anlar yaşandı. Törene katılan anne Kamile ve baba Nurettin Ilıman ile kardeşleri Semiha ve Beyhan da katılarak mutluluklarını dile getirdi.
Dekan Prof.Dr. Wehrt ise Ilıman’a başarılar diledi ve “Doktorası için üniversitede derslere girmeye başladı. Dört yıl sonra oda bizim gibi genç bir Profesör olacaktır.” dedi. 
Sadık Ilıman ise Matematiği lise dönemlerinde pek sevmediğini ifade ederek, “Ama sonra ilgim arttı. Üniversitede Notlarımın artmasıyla sevgimde arttı. Kimse matematiği öğrenmek istemiyor arkadaşlarıma söyleyince zor olduğundan bende bunu o zamana öğrenmeye var kuvvetimle çalışıp en iyi notumu aldım. Ailem master boyunca büyük destek verdi. İşçi çocuğu olmamam rağmen en küçük bir zorluk yaşamadım. Ailem benle gurur duyuyor bende onlarla gurur duyuyorum. İdealim Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde 5 yıl sonra profesör olmak bunu başarmak içinde günde 16 saat ders çalışıyorum” diye konuştu.
Hedefinin iyi bir bilim adamı olmak olduğunu açıklayan Sadık Ilıman başarısında ailesinin desteğinin büyük olduğunu söyledi. Frankfurt doğumlu olan Çorumlu Sadık Ilıman beş yıl önce başladığı üniversitede üç yıl sonra yapılan imtihanları başarıp Bachelor diplomasını en iyi dereceyle almıştı. Ilıman ayrıca futbol antrenörü olarak Almanya 2. lig ekibi FSV Frankfurt'un alt yapısında görev yapıyor.