Çorum’da merkeze bağlı Aşağı Sarılık köyünde çıkan yangında samanlık, garaj, traktör, otomobil, 4 ton hububat kül oldu.
Edinilen bilgilere göre, Aşağı Sarılık köyü muhtarı İsmail Uysal’a ait garajda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın garaj ve samanlık bölümünü sardı. Yangını fark eden ev sahibi jandarma ve itfaiyeyi ekiplerini arayarak yardım istedi.

Çorum Belediyesi itfaiye ekiplerinin gelmesiyle birlikte yangına müdahale edildi. Yangında garaj, traktör, otomobil, samanlık, 2 bin adet saman balyası, 150 torba yem ve içerisinde 4 ton hububat olduğu belirtilen buğday ambarı kül oldu.

İTFAİYE OLASI BİR FACİAYI ÖNLEDİ
Aşağı Sarılık köyündeki yangında Çorum Belediyesi’nin zamanında müdahalesi olası bir faciayı da önledi. İtfaiye, jandarma ve vatandaşların müdahalesiyle yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında Uysal’a ait eve sıçramadan söndürülürken, yanan samanlık ve garajın yanında bulunan ahırdaki hayvanlar ise anında tahliye edilerek telef olmaktan kurtarıldı.

Çocuklarının haber vermesi üzerine yangından haberdar olduğunu dile getiren muhtar İsmail Uysal, “Dışarı çıktığımda alevler her tarafı sarmıştı. Çok uğraşmamıza rağmen hiçbir şeyi kurtaramadık. Ambarlardaki buğdaya kadar tüm birikimlerimiz kül oldu. Üzgünüm. Tek tesellimiz can kaybının olmaması” dedi.