Tarım ve Orman Bakanlığının “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’ da da yüz binlerce fidan dikilecek. Çorum’daki fidan dikim programında ise bir ilke imza atılacak. 11 Kasım’da bir saatte en fazla dikilen il Çorum olacak. Guinness rekoru kıracak olan Çorum dünya tarihine geçecek.

Açıklamayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptı. Geleceğe Nefes seferberliği kapsamında Çorum’da dünya rakoru kırılacağını açıklayan Pakdemirli, “232 bin 647 adet fidan ile Endonezya’ya ait olan ‘1 saat içinde en fazla fidan dikme’ rekorunu, Çorum’da 1 saatte daha fazla fidan dikerek Türkiye adına tescil ettireceğiz” dedi.

11 KASIM’DA 2 DÜNYA REKORU

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, fidan dikim etkinliği çerçevesinde iki dünya rekorunun kırılacağını aktararak, şunları kaydetti:

“Geleceğe Nefes seferberliği kapsamında, bir değil, 2 dünya rekoru kıracağız. 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya’ya ait olan ‘1 saat içinde en fazla fidan dikme’ rekorunu, Çorum’da 1 saatte daha fazla fidan dikerek Türkiye adına tescil ettireceğiz. 11 Kasım’da halkımızın fidan dikerken çektiği fotoğraflardan oluşan bir dijital albüm yapılacak. Dünyanın en büyük online fidan diken albümünü oluşturup Guinness’e tescil ettireceğiz. Bir günde 2 rekor kırıyor ve tescil ettiriyor olacağız. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 57 yılda yapılan ağaçlandırmanın 1,5 katını 16 yılda yaptık, yanan ormanlarda 40 misli ağaçlandırma yaptık.”

Pakdemirli, ortalama maliyetinin sorulması üzerine, maliyetin yaklaşık 35 milyon TL olduğunu, tüm fidanların yerli ve mili kaynaklardan karşılanacağını bildirdi.

Şu an dışarıdan alınan bir fidan olmadığını vurgulayan Pakdemirli, dikilecek fidanlar arasında hem iğnelilerin hem de yapraklıların bulunduğunu aktardı.