Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, Çorum’un gelişmesinde, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın rolünün oldukça fazla olduğunu ifade ederek, “Çorum artık bizim pazarımız sadece Türkiye değil, bizim pazarımız dünya diyebilecek konumdadır” dedi.
Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından meslek mensupları ile ticaret ve sanayicilere yönelik olarak düzenlenen “Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Getirdikleri, Ticaret Sicil Uygulamaları ve Mernis Uygulamaları” konulu seminer için Çorum’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı YMM Ülkü Sönmez,  İç Ticaret Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Umut Özgül ve Eski Başhesap Uzmanı-YMM Harun Kaynak, seminer öncesinde Çorum Ticaret Borsasını ziyaret ettiler.
Ziyarete,  Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Meclis Başkanı Erol Karadaş, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muzaffer Yıldırım ve ilgili Daire Müdürleri de iştirak ettiler.
İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, ziyarette yaptığı konuşmada, “Çorum’un son yıllarda ticaret üstlendiği vizyon bizi oldukça mutlu ediyor. Çorum gelişmesinde, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın rolleri oldukça fazladır. Çorum artık bizim pazarımız sadece Türkiye değil, bizim pazarımız dünya diyebilecek konumdadır.  Ben Çorum’un bu başarısını takdir ediyor ve devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney de, İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel’in ilimize gelişi ile duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Çorum Ticaret Borsası hakkında bilgiler aktardı. 
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise yaptığı konuşmada “Çorum’da ciddi bir potansiyel var. İlimiz firmaları kendi güçleri ve başarılarıyla hep bir yerlere gelmişlerdir. Firmalarımızın hedefleri oldukça yüksek bunun en önemli sebebi Çorum’da girişimcilik ruhunun olmasıdır’’ ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından Emin Makine Döküm firmasının açılış törenine katılan İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel ve beraberindekiler açılışın ardından Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tiryaki Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret AŞ firmasında bir takım incelemelerde bulundu
 Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılış törenine katılan heyet, fuar açılışının gerçekleştirilmesi sonrasında,  Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen “Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Getirdikleri, Ticaret Sicil Uygulamaları ve Mernis Uygulamaları” konulu konferansa katıldılar. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel’e ilimizi ziyareti anısına plaket takdiminde bulundu.