Çorum Eğitim Kültür Vakfının (ÇEKVA) İstanbul'da okuyan öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla Siber Güvenlik Federasyonu ve Bilgi Güvenlik Akademisi (BGA) ile ortaklaşa 25 Şubat 2018 tarihinde vakıf merkezi Kadıköy İstanbul'da "Siber Güvenlik ve Farkındalık" semineri düzenlendi.

Seminere; ÇEKVA Başkan Yardımcısı Prof Dr. Lütfü Akça, ÇEKVA Genel Sekreteri Necati Şahin, ÇEKVA Genel Müdürü Erdal Karslı, ÇEKVA Eğitim Uzmanı Fatma Feyzioğlu, Prof. Dr. Cevat Celep, Siber Güvenlik Federasyonu Genel Müdürü İbrahim Pehlivan, Siber Güvenlik Uzmanı Hamza Şamlıoğlu, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi/Türkkep Genel Müdürü Levent Karadağ, E Ticaret ve Bilişim Uzmanı Adem Höcü, Elektrik Elektronik Mühendisi Sefa Ocaklı, Mekatronik Mühendisi Buğra Aydoğan ile birlikte İstanbul'da okuyan 60 öğrenci katıldı.

Toplantı ÇEKVA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfü Akça'nın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Akça, öğrencilere, bir Pazar günü erken saatte böyle bir toplantıya gelmiş olmalarının önemini belirterek, kariyer planları ve kişisel donanımlarında önemli bir yer alacağı vurgusunu yaptı. Akça, bilişimin günümüzde çok önemli bir yer tuttuğunu, bundan geriye dönülemeyeceğini, bu maksatla kişisel ve kurumsal güvenlik için kullanılan teknolojilerde donanımsal ve yazılımsal tedbirlerin alınarak bilinçli kullanıcılar yetiştirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Akça ayrıca; Çorum Eğitim Kültür Vakfı'nın burs ve eğitim faaliyetlerinde vermiş olduğu maddi ve manevi destek nedeni ile Vakıf Başkanı Avni Çelik ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Daha sonra eğitimci olarak yer alan Siber Güvenlik Uzmanı (BGA) Hamza Şamlıoğlu, konuşmasına güncel teknolojinin günümüz coğrafyasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek başladı.

Şamlıoğlu, ister iş için, ister hobi maksatlı olsun bilgisayar, akıllı telefon, tablet vs. cihazların sağladığı kolaylıkların yanında güvenlik açısından son derece riskli olduğunu belirtti.