Türk Büro-Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Sami Çam, “Millet olma bilincinin yerleştiği Çorumlu Fikri’nin, Batmanlı Hasan’ın, Kerküklü Dursun’un, İzmirli Halil’in, Yemenli Bekir’in yoğrulup Türk olduğu yerdir Çanakkale” dedi.
Sami Çam’ın Şehitler Günü’yle ilgili mesajı şu şekilde:
“18 Mart 1915 tarihinde başlayan Birinci Dünya Savaşı ve dünya tarihinin şahit olduğu en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu’nun içinde bulunduğu durumu iyi tahlil eden ve hasta adamın fişini çekmek için azgınlaşmış tek dişli canavarların tek dişinin söküldüğü savaş Çanakkale savaşlarıdır.
Millet olma bilincinin yerleştiği Çorumlu Fikri’nin, Batmanlı Hasan’ın, Kerküklü Dursun’un, İzmirli Halil’in, Yemenli Bekir’in yoğrulup Türk olduğu yerdir Çanakkale.
Kınaların yakılan koç yiğitler tarafından, şahadet şerbetinin beraber içildiği, bayraklaşan Mehmetçiğin destanı, Türk milletinin, İslam aleminin var oluş mücadelesinin adı son toprak parçasını ecnebilere çiğnetmeyen, imanı ile maddiyatı yenen Türk millerinin destanıdır Çanakkale.
Varoluşun, umudun, birliğin, kardeşliğin, vefanın, Bedirle eş tutulan yerdir Çanakkale.
Çanakkale Savaşlarının bugün 99 yıllını kutlarken, Türkiye Cumhuriyeti devletinin nasıl zor şartlar altında kurulduğunu, nasıl bir mücadelenin ürünü olduğunu, bir kez daha Türk milleti ellerini kafasının arasına koyup, bu toprakların nasıl vatanlaştığını düşünmesi gerekmektedir.
Bir Türk büyünün söylendiği gibi; “Medeniyetler para ile değil, ilimle, ahlakla, imanla kurulur. Medeniyetler parasızlıktan değil, ilimsizlikten, ahlaksızlıktan ve imansızlıktan yıkılır.”
Türk Büro Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale savaşlarında şehit olan Mehmetçiklerimizi saygı ile şükranla ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”