Çanakkale Şehitleri, yarın tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da düzenlenecek olan törenlerle anılacak.
Çorum Valiliği tarafından organize edilen törenlerin ilki saat 10.00’da Şehitlik Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Törende Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Çorum Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ile Çorum Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunulacak. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının müteakiben şanlı bayrağımız göndere çekilecek. Vali Sabri Başköy tarafından şehitlik defterinin imzalanmasından sonra da şehit kabirleri ziyaret edilecek ve Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilecek.
Daha sonra ise, saat 10.30’da Devlet Tiyatrosu Salonu’nda bir program düzenlenecek. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan programda 4 şehit ailesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tevcih edilen “Devlet Ödünç Madalyaları” Vali Sabri Başköy tarafından bizzat verilecek.
Fen Lisesi tarafından organize edilen programda Okul Müdürü Süleyman Atcıoğlu ile birlikte Emniyet Müdürlüğünden görevlendirilen Şube Müdürü ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir subayın konuşmasından sonra da öğrenciler tarafından hazırlanan anma etkinlikleri sunulacak.
Bu programın ardından da Vali Sabri Başköy tarafından şehit aileleri ve gazilere yönelik olarak saat 12.30’da Anvatar Otel’de yemek verilecek.